Uutiset

Kaupunginhallitus käsittelee Aleksovskin nimitysasiassa kaupungin ylimpien johtohenkilöiden toimintaa

Kaupunginhallitus käsittelee Aleksovskin nimitysasiassa kaupungin ylimpien johtohenkilöiden toimintaa

Tampereen kaupunginhallitus käsittelee menettelyä Atanas Aleksovskin Finnpark-nimitysasiassa. Kaupungin sisäisen tarkastustoimikunnan esityksen perusteella kaupunginhallitus pyytää lisäselvitystä pormestari Lauri Lylyltä, konsernijaoston puheenjohtaja Kalervo Kummolalta ja konsernijohtaja Juha Yli-Rajalalta Atanas Aleksovskin nimittämisestä Finnparkin hallitukseen. Tapauksessa tutkitaan kaupungin johtohenkilöiden toimintaa tilanteessa, jossa poliisi oli aloittanut Kotilinnasäätiön tonttiasiassa esitutkinnan, ja jossa Aleksovskia oli kuultu rikoksesta epäiltynä.

– On hyvä, että asia selvitetään vielä kaupungin ohjeiden ja sisäisen toiminnan näkökulmista ja pitkään jatkunut prosessi saadaan myös tältä osin käsiteltyä loppuun. Olemme ryhtyneet tarvittaviin toimiin, kun Atanas Aleksovskia koskeviin tietoihin oli saatu täysi varmuus niiden tultua julkisuuteen syksyllä 2018, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

– Kysymys on nyt kaupungin oman ohjeen tulkinnasta. Olemme toimineet kulloinkin käytettävissä olleiden tietojen perusteella ja pyytäneet lisäselvityksiä, toteaa konsernijaoston puheenjohtaja
Kalervo Kummola.

– Julkiseen toimintaa kuuluu läpinäkyvyys ja on hyvä, että päätökset ovat läpivalaistavissa kaikilla  päätöksentekotasoilla, päättää Lyly asiaa koskevassa tiedotteessa.

Asia on kaupunginhallituksen käsittelyssä maanantain kokouksessa.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>