Uutiset

Ikea pilotoi sähkökuorma-autoilla tehtäviä kotiinkuljetuksia Tampereella

Ikea pilotoi sähkökuorma-autoilla tehtäviä kotiinkuljetuksia Tampereella

Huonekalutavaratalo Ikea aloittaa sähkökuorma-autoilla tehtävät kotiinkuljetukset 1.10. Toimintatapaa kokeillaan Tampereella, ja kokeilun perusteella sähköautojen käyttöä kotiinkuljetuksissa on tarkoitus laajentaa myös muualle Suomeen.

Tampereen pilotointi on myös Ikean ensimmäinen merkittävä askel kohti konsernin tavoitetta tarjota vastaavia kotiinkuljetuksia kaikilla markkina-alueilla vuoteen 2025 mennessä. Tällä välin Ikea aikoo minimoida päästöt nykyisen kalustonsa mukaan. Syksystä alkaen pääkaupunkiseudun ja Raision alueen kotiinkuljetuksissa otetaan asteittain käyttöön uusiutuva dieselpolttoaine.

Vastikään aloitettujen Ikea-keittiöiden kotisuunnittelupalvelujen henkilökunta liikkuu biokaasuautoilla, joihin tankataan Ikea-ravintoloiden ruokajätteestä jalostettua biokaasua tavaratalojen yhteydessä sijaitsevilta kaasuasemilta.

Ikea lupaa, että asiakas, joka tekee tilauksen aamupäivällä joko verkkokaupassa tai tavaratalossa saa tuotteet kotiinsa halutessaan jo saman päivän aikana sähköautolla.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>