Uutiset

Tampereen Valoviikot avataan ennätysaikaisin

Tampereen Valoviikot avataan ennätysaikaisin

Tampereen 240-vuotisjuhlan kunniaksi Tampereen Valoviikot syttyvät tänä vuonna ennätysaikaisin. Valoviikkojen avajaisia vietetään lauantaina 5. lokakuuta.

Valoviikot avataan 5.10.2019 kello 19 alkaen Koskipuistossa. Valoviikot avaa Tampereen kaupungin apulaispormestari Johanna Loukaskorpi. Puoli tuntia kestävän avajaistapahtuman aikana kuullaan tenori Tero Harjunniemen musiikkiesitys, tilaisuuden juontaa Anu Niemi. Tapahtuma huipentuu Dancing Fountain -suihkulähde-esitykseen, jossa valaistut vesisuihkut tanssivat Tammerkoskessa jopa 25 metrin korkeudessa musiikin tahdissa. Avajaisten suihkulähde-esitys poikkeaa aiemmin edeltävällä viikolla nähdyistä, sillä siihen on yhdistetty myös  pyroshow. Paras paikka seurata avajaistapahtumaa on kaupungin mukaan Koskipuisto.

Valoviikot täyttävät kaupungin loistollaan vuoden pimeimpänä aikana 156 päiväksi. Tampereen Valoviikot kestävät 8. maaliskuuta 2020 asti. Valoviikot täyttää Tampereen kadut aiemmilta vuosilta tutuilla valokuvioilla, mutta se tuo katukuvaan myös uudenlaista valaistusta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>