Ylöjärven Jäähalli palkittiin ilmastoystävällisestä työstä: Suomen ensimmäisenä hallina modernin vähäpäästöisen jäähdytysjärjestelmän käyttöön

Suunnittelija Venla Riekkinen SYKEstä ja Ylöjärven Jäähalli Oy:n toimitusjohtaja Rami Honkala. © Tiina Helminen-Savonjousi, Ylöjärven kaupunki

Ylöjärven Jäähalli Oy on valittu syyskuun kaupungin Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Ylöjärven jäähalli on Suomen ensimmäinen jäähalli, johon on asennettu nykyistä ympäristöystävällisempi, suorahöyrysteinen hiilidioksidipohjainen jäähdytysjärjestelmä digitaalisella ohjausteknologialla. Sähköenergian säästö verrattuna perinteisiin teknologioihin on jopa 30–40 prosenttia. Älykkäällä ohjauksella varmistetaan jäähallin tarkoituksenmukaiset olosuhteet ja paras mahdollinen energiatehokkuus.

Ylöjärven jäähallissa siirryttiin voimakkaan kasvihuonevaikutuksen omaavasta kylmäaineesta ympäristöystävälliseen hiilidioksidikylmäaineeseen. Sen kasvihuonevaikutus on lähes 4000 kertaa pienempi, kuin vanhan kylmäaineen.

Ylöjärven jäähallissa on kaksi kaukaloa ja sen käyttöaste on Pirkanmaan korkeimpia.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>