Uutiset

Leväseuranta päättyy tämän vuoden osalta

today26.9.2019

share close

Pirkanmaan ELY-keskus tiedottaa, että Pirkanmaalla havaittiin viikolla 39 runsaasti sinilevää Pyhäjärven Halkoniemen uimarannassa (Nokia). Vähän sinilevää havaittiin Pyhäjärven Lehtiniemessä ja Maatialanlahdella (Nokia), Kranstolpan uimarannassa (Pirkkala) ja Mäyriänrannassa (Lempäälä). Vähäisiä sinilevähavaintoja tehtiin myös Kirkkojärvessä (Kangasala), Mallasveden Pakanrannassa (Pälkäne), Kyrösjärven Hämylänlahdella (Ikaalinen) ja Houhajärvessä (Sastamala). Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden hieman normaalia enemmän.

Valtakunnallinen leväseuranta ja Pirkanmaan ELY-keskuksen säännöllinen tiedottaminen sinilevätilanteesta loppuu tällä viikolla.  Vuonna 2019 sinileviä on ollut ajoittain normaalia enemmän. Sinilevätilannetta seurattiin Pirkanmaalla 40 havaintopaikalla kesäkuun alusta syyskuun loppuun 17 viikon ajan. Yhdeksällä viikolla leviä oli ajankohtaan nähden normaalia enemmän.

Havaintopaikat edustivat rehevyydeltään, kooltaan ja vedenlaadultaan erityyppisiä järviä. Seurannan tarkoituksena oli antaa yleiskuva levätilanteesta erilaisissa järvissä. 17 seurantapaikalla ei havaittu lainkaan sinileviä koko seurantajakson aikana. Vuosien 1998–2018 pitkäaikaiskeskiarvoon verrattuna leviä oli selvästi keskimääräistä runsaimmin kesäkuussa viikoilla 23-26, heinäkuussa viikolla 30, elokuussa viikolla 35 ja syyskuussa viikoilla 36, 38 ja 39. Useimmin havaintoja tehtiin viime vuoden tapaan Sastamalan Houhajärvessä (16 havaintokerralla).

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%