Uutiset

Sara Hildénin taidemuseolle kaavaillaan uutta paikkaa Tampereen keskustaan

Sara Hildénin taidemuseolle kaavaillaan uutta paikkaa Tampereen keskustaan

Sara Hildenin taidemuseo saattaa muuttaa Särkänniemestä Tampereen keskustaan. Museo tarvitsee lisätilaa ja nykyinen museorakennus on huonossa kunnossa. Tampereen kaupunki, työeläkeyhtiö Varma ja Sara Hildénin säätiö ovat selvittäneet mahdollisuutta taidemuseon sijoittumiseen Finlaysonin alueelle. Tavoitteena on rakentaa taidemuseolle uusi rakennus. Tampereen kaupunginhallitus tekee linjauksen valmistelun jatkosta 30.9. Sara Hildénin taidemuseon näyttelyissä vierailee vuosittain 40 000–100 000 kävijää.

Vanhasta museorakennuksesta Särkänniemen alueella luovuttaisiin uuden valmistuessa.

Sijainnin erityisluonteen ja museon kansainvälisen julkisuusarvon vuoksi pidetään tarkoituksenmukaisena järjestää asemakaavatyön pohjaksi kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu. Esitys kaupunginhallitukselle on, että kaupunki, Varma ja Sara Hildénin säätiö perustaisivat keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön, joka toteuttaisi uuden museorakennuksen. Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö vuokraisi museon tilat Tampereen kaupungille pitkäaikaisella vuokrasopimuksella Sara Hildénin taidemuseon käyttöön.

Tampereen kaupunki on selvittänyt vuodesta 2011 lähtien vaihtoehtoja sekä Tampereen taidemuseon että Sara Hildénin taidemuseon tilaratkaisuihin. Vuonna 2017 Tampereen taidemuseon laajentamisen suunnittelusta sekä Pyynikintorin ja museota ympäröivän alueen kehittämisestä ja täydentämisestä järjestettiin kansainvälinen suunnittelukilpailu. Tampereen taidemuseoon liittyvä ratkaisu on osa Pyynikintorin alueen kehittämistä. Tavoitteena on Taidemuseon tilaratkaisun lisäksi kohentaa Pyynikintorin yleisilmettä, järjestää uudelleen torialueiden toiminnat ja sijoittaa sinne ympäristöön sopivaa asuin-, liike- ja toimistotilaa. Kilpailun voitti ehdotus "Siilo", joka on nyt lähtökohtana Pyynikintorin ja Tampereen taidemuseon alueen kaavoituksessa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>