Uutiset

Hakametsän urheilualueen uudistamisen asemakaavamuutos alkaa

Hakametsän urheilualueen uudistamisen asemakaavamuutos alkaa

Tavoitteena on toteuttaa Hakametsän urheilualueelle liikunnan, urheilun ja liikuntatutkimuksen kampus, joka tarjoaa nykyaikaiset ja monipuoliset puitteet niin harrastajille, urheiluseuroille ja -järjestöille, huippu-urheilulle, tutkimus- ja kehitystyölle kuin alan yrityksillekin. Alueella tutkitaan myös asumisen mahdollisuudet. Tampereen kaupunki omistaa koko asemakaava-alueen.

Hakametsän urheilualueen uudistaminen koskee noin 14 hehtaarin aluetta noin kolme kilometriä itään kaupungin keskustasta. Suunnittelualueessa on osia Kissanmaan, Kalevan ja Uudenkylän kaupunginosista.

Kaupunki järjestää Hakametsän alueen kehittämiseksi konsepti- ja toteutuskilpailun, jolla haetaan asemakaavan vireilletulovaiheen jälkeen toteuttajien näkemystä alueen toiminnallisesta kokonaisuudesta.

Hakametsän jäähalli (Haka 1) on Suomen ensimmäinen jäähalli. Se otettiin käyttöön vuonna 1965 jääkiekon MM-kisojen yhteydessä. Jäähallin on suunnitellut arkkitehti Jaakko Tähtinen. Hallia ei ole suojeltu asemakaavalla. Sen eteläpuolella sijaitsevat harjoitushallit Haka 2 ja Haka 3.

Tavoitteista, hankkeen kulusta ja suunnitellusta vuorovaikutuksesta kertova osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä ja siitä voi antaa palautetta 17.10.2019 saakka. Yleisötilaisuus järjestetään Tredun liiketalouden yksikön (os.Sammonkatu 45) auditoriossa torstaina 3.10.2019.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>