Uutiset

Sara Hildénin taidemuseo muuttaa Finlaysonin alueelle

Sara Hildénin taidemuseo muuttaa Finlaysonin alueelle

Sara Hildénin taidemuseolle rakennetaan uudet tilat Finlaysonin alueelle Tampereen keskustaan. Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi esityksen maanantaina 30.9. Sara Hildénin Säätiö, Varma ja Tampereen kaupunki perustavat keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön omistamaan museorakennusta. Tällä hetkellä museo sijaitsee Näsinneulan juurella Särkänniemessä.

Asemakaavan valmistelua varten järjestetään taidemuseon suunnittelukilpailu kansainvälisenä arkkitehtuurikilpailuna. Kilpailuohjelman ja muun siihen liittyvän taustatyön tekeminen alkaa heti. Tavoitteena on saada kilpailu käyntiin 2020 alussa niin, että uusi museo voisi aueta 2026. Finlaysonin alue täyttää 200 vuotta vuonna 2020. Alue on Tampereen arvokkaimpia ja vanhimpia säilyneitä kokonaisuuksia.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>