Uutiset

OP: Asuntokauppa piristynyt myös pienemmillä paikkakunnilla

OP: Asuntokauppa piristynyt myös pienemmillä paikkakunnilla

OP:n ekonomistit selvittivät, kuinka asuntokauppa käy Suomen kymmenen suurimman kaupungin ulkopuolella. Esimerkiksi Valkeakoskella kauppamäärät nousivat huhti-heinäkuussa vuoden takaisesta yli 50 prosenttia.

Asuntomarkkinoiden piristyminen myös pienemmillä paikkakunnilla on erittäin positiivista, mutta kyse on silti vain muutaman kuukauden kauppamääristä, joista ei kannata tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, ekonomisti Joona Widgrén sanoo.

OP:n ekonomistit ennustavat asuntojen hintojen nousevat tänä vuonna koko Suomen tasolla keskimäärin 0–1,5 prosenttia.

Asuntokaupan piristyminen näkyy myös asuntorahoituksessa. Uusia asuntolainoja nostettiin touko-heinäkuussa 7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. OP:ssa asuntoluottokanta kasvoi vuodessa 2,8 prosenttia viime vuoden kesäkuusta.

Hämeenlinnassa kauppamäärät kasvoivat samaan aikaan lähes 24 prosenttia.

Vaikka asuntokauppa on reipastunut, se on edelleen aiempia vuosia vaisumpaa. Kauppamäärillä mitattuna viime vuosi oli kuluvan vuosikymmenen toiseksi heikoin asuntokaupassa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>