Uutiset

Kela: Takuueläke on hakematta lähes 15 000:lla eläkeläisellä

Kela: Takuueläke on hakematta lähes 15 000:lla eläkeläisellä

Kelan rekisteritietojen mukaan 14 957 pienituloista eläkeläistä voisi saada takuueläkettä. Kela selvittää tarkemmin rekisteritiedoista löytyneiden asiakkaiden oikeuden takuueläkkeeseen ja ottaa tarvittaessa asiakkaaseen yhteyttä.  Asiakkaan ei siis tarvitse itse tehdä mitään, vaan hän voi odottaa Kelan yhteydenottoa. Takuueläke turvaa Suomessa asuvalle henkilölle vähimmäiseläkkeen 784,52 e/kk (vuonna 2019), jos hänellä ei ole muita eläketuloja tai niiden määrä on enintään 777,84 e/kk (vuonna 2019).

Takuueläkkeen määrä on pienempi silloin, kun henkilö saa takuueläkkeen alkaessa varhennettua vanhuuseläkettä.  Takuueläkkeen hakijan on haettava Suomesta ja muista maista kaikki eläkkeet, joihin hänellä on oikeus. Täyteen takuueläkkeeseen on oikeus henkilöllä, joka ei saa mitään muita eläkkeitä.

Laki takuueläkkeestä tuli voimaan vuonna 2011. Sen jälkeen takuueläkkeeseen on vuosina 2016, 2018 ja 2019 tehty tasokorotukset, joiden vuoksi hieman aikaisempaa suurempia eläketuloja saavakin voi olla oikeutettu takuueläkkeeseen. Takuueläkettä voi hakea verkkoasiointipalvelussa, suullisesti tai paperilomakkeella, ja siinä on 6 kuukauden takautuva hakuaika.

Elokuun lopussa 2019 takuueläkettä sai hieman yli 103 500 henkilöä. Heistä noin 100 000 sai myös kansaneläkettä. Keskimääräinen takuueläke oli 179 e/kk

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>