Uutiset

Tänään vietetään Aleksin Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää

Tänään vietetään Aleksin Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää

Tänään vietetään Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää. Suomalaisen kirjallisuuden isäksi kutsutun Kiven tunnetuin teos on Seitsemän veljestä vuodelta 1870. Aleksis Kiven päivä on vakiintunut Suomessa liputuspäiväksi.

Päivään liittyy paljon kirjojen julkistuksia. Esimerkiksi suomirokin jättiläisen, Eppu Normaalin ”Aika normaalia” -kirja julkaistaan tänään. Kirja perustuu valokuvaaja Harri Hinkan yhtyeestä ottamiin valokuviin ja yhtyeen kitaristin Juha Torvisen kuvia avaaviin rock-bändin tarinoihin.

Hinkka on tehnyt yhteistyötä Eppu Normaalin kanssa yli 20 vuoden ajan. Juha Torvinen on kitaroinnin ohella tuottanut lukuisia tekstejä yhtyeen käyttöön. Hän on myös pitkään toiminut lehtikolumnistina.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>