Uutiset

Nyt on suotavaa seurata keikkaa kännykkä ojossa: Vesala julkaisi live-konserttiin uutta tuovan sovelluksen

Nyt on suotavaa seurata keikkaa kännykkä ojossa: Vesala julkaisi live-konserttiin uutta tuovan sovelluksen

Vesala on jo pitkään halunnut hyödyntää enemmän teknologiaa konserteissaan. (Kuva: Laura Haimila)[/caption]

Tänään julkaistu Vesala AR-applikaatio tuo esiintyjän faneille uudenlaista musiikki- ja konserttisisältöä. Sovelluksen toiminta perustuu AR-teknologiaan. AR tulee sanoista Augmented Reality eli lisätty todellisuus. Käytännössä sovelluksella voi oman älypuhelimensa avulla sukeltaa Vesalan virtuaaliseen maailmaan. Sovelluksessa on sisältöjä, joita voi käyttää missä vain itsenäisesti sekä konsertissa kollektiivisesti.

Sovelluksen on kehittänyt suomalainen virtuaaliteknologiaan erikoistunut ZOAN. Sovellus on ladattavissa App Storesta (iPhone) ja Google Playsta (Android).

Muutamat tähdet - esimerkiksi Eminem ja U2 - ovat jo kokeilleet lisättyä todellisuutta osana konsertteja, mutta Suomessa tämä on aivan uutta.

Artisti ja tekijät painottavat, että keikan voi hyvin edelleen kokea ja katsoa ilman tätä lisättyä todellisuutta, eikä sitä ole jokaisessa hetkessä konserttia. Valikoiduissa kohdin halukkaat voivat kaivaa kännykän esiin ja olla mukana keikkakokemusta ihan uudella tavalla.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>