Uutiset

Sammonaukion raitiotietyöt valmistuneet - "yksi hankkeen suurimmista ratatyökohteista"

Sammonaukion raitiotietyöt valmistuneet - "yksi hankkeen suurimmista ratatyökohteista"

Yksi Tampereen raitiotien keskeisimmistä maamerkeistä on valmistunut, kun raitiotietyöt Sammonaukiolla on nyt saatu päätökseen suunnitellussa aikataulussa. Sammonaukion vaihdealue on ollut yksi hankkeen suurimmista ratatyökohteista, minkä lisäksi aukion katualueet, jalkakäytävät, pyöräväylät, kiveykset ja valaistus on uusittu.

Pyynikintorilta tuleva raitiotie haarautuu Sammonaukion keskellä Taysiin ja Hervantaan, ja se on raitiotien osan 1 ratalinjalla sijaitsevista vaihdealueista suurimpia. Vaihdealue kiskoineen ja betonirakenteineen painaa noin 10 tonnia, ja sen asentaminen oli yksi raitiotien rakentamisen suuritöisimpiä. Myös raitiotien alta tehdyt johto-ja putkisiirrot olivat Sammonaukiolla mittavat, sillä aukiolta käynnistyivät johto-ja putkisiirtotyöt myös Sammonkadulle ja Teiskontielle.

Sammonaukion rakentaminen alkoi huhtikuussa 2017 laajoilla johto- ja putkisiirroilla raitiotien alta. Myös kaukolämpölinjaa aukiolla uusittiin ja viemärilinjalle rakennettiin suojaputkituksia. Putki-ja johtotöiden jälkeen aukion tulevan vaihdealueen pohjaa paalutettiin ja vahvistettiin paalulaatalla. Sen valmistuttua päästiin rakentamaan ratapohjaa ja valamaan kiintoraidelaatta, johon kiskot vaihteineen on asennettu.

Raitiotien rakentamisen lisäksi aukion kiveykset, kaistajärjestelyt, liikennevalojärjestelmä, valaistus sekä jalankulku-ja pyöräilyväylät on uusittu katusuunnitelman mukaisiksi.

Koko Kalevan raitiotietyöt valmistuvat suurelta osin tänä vuonna. Sammonkadun ja Teiskontien ratatyöt ja katurakentaminen valmistuvat lokakuun aikana. Ajojohtimet Kalevaan asennetaan myöhemmin.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>