Uutiset

Yllätyspäätös: Frederik lopettaa uransa

Yllätyspäätös: Frederik lopettaa uransa

Urallaan yli 500 biisiä, 36 albumia, 16 kultalevyä ja viisi timanttilevyä aikaansaanut Frederik, eli Ilkka Sysimetsä päättää uransa Suomen viihdetaivaalla. Hän aikoo vielä vuonna 2020 julkaista kirjan sekä tehdä syksyyn sijoittuvan jäähyväiskiertueen. Myös Frederikin elämästä kertova elokuva on käsikirjoitusvaiheessa.

Frederik aloitti viihdyttäjän uransa 1960-luvulla Tapani Kansan ja Kristina Hautalan bändien riveissä, ja miehen esikois-soolosingle Kaukana pohjoisessa / Sääli on sairautta ilmestyi vuonna 1968. Lopullinen läpimurto tapahtui vuonna 1970, kun Frederik sijoittui kolmanneksi Syksyn sävel -kilpailussa Jos jotain yrittää -kappaleella, joka on sittemmin muotoutunut tunnetuksi myös nimellä Harva meistä on rautaa.

Frederik jatkaa keikkailuaan ensi kuussa, jolloin hänet nähdään Tallinnan laivalla.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>