Uutiset

Lähes 700 ehdotusta kulttuuripääkaupungin ohjelmaan

Lähes 700 ehdotusta kulttuuripääkaupungin ohjelmaan

Tampereen ja Pirkanmaan hakuprojekti Euroopan kulttuuripääkaupungiksi innosti. Pääkaupunkivuoden ohjelmaan tuli ehdotuslomakkeen ja sähköpostin kautta ideoita lähes 700 eli täsmälleen 693 kappaletta. Lisäksi hieman luonnosmaisempia ideoita on kerätty muun muassa kansalaistapahtumista pari sataa lisää.

- Olemme ylpeitä ja iloisia, että ohjelmahaku on herättänyt vastakaikua tamperelaisissa ja pirkanmaalaisissa. Toivottavasti saamme ehdotuksista kehitettyä korkeatasoisen ohjelmakokonaisuuden. Mailaa puristamme edelleen hillityn jämäkästi. Liialliseen hyvänolon tunteeseen ei ole varaa, koska tämä on kilpailu, joka ratkeaa eurooppalaisen raadin edessä, sanoo kulttuuripääkaupunkihaun luova johtaja Juha Hemanus.

Ohjelmaehdotuksia pääkaupunkivuodelle haettiin lomakkeella tampereregion2026.fi -sivuilla. Haun piti päättyä 15.10., mutta loppuhetkien tulvan takia ehdotusaikaa jatkettiin sunnuntaihin 20.10. asti.

Haku oli avoin, joten ehdotuksia on tullut niin taiteilijoilta, taidelaitoksilta, yhteisöiltä kuin yksityishenkilöiltäkin.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>