Uutiset

Vanhan kirjallisuuden päivien teemana ensi kesänä ”Vale”

today24.10.2019

share close

Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päivien kesän 2020 ohjelman teemana on Vale. Tapahtuman ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan huhtikuussa 2020.

Tapahtuman taustavoimien mukaan ajatus Vale-teemasta lähti liikkeelle siitä, että viime aikoina on tuntunut ilmestyneen poikkeuksellisen paljon romaaneja, joiden päähenkilö on todellinen historiallinen henkilö ja romaani kertoo hänen elämäntarinansa.

”Näitä romaaneja luetaan yllättävän usein toden jäljennöksinä. Ehkä jollain tapaa suomalainen lukutapa myös on ottaa romaanit todesta. Tuskin minkään romaanien tosivastaavuuksia on etsitty niin hartaasti kuin Tuntemattoman sotilaan ja Täällä Pohjantähden alla teosten. 2000-luvun autofiktio tietysti on vielä oma juonteensa. Tietokirjallisuuden puolella taas on innostuttu kerronnallisista ja tarinallisista tietokirjoista, eli tietokirjailijat aktiivisesti ottavat käyttöönsä kaunokirjallisuudesta tuttuja kerronnan keinoja. Voiko tietokirjailija keksiä dialogeja, joita ei missään nimessä ole ollut kuulemassa tai ei voi muistaa, vaikka olisikin?”, mietitään Sastamalan kulttuuripalvelujen asiaa koskevassa tiedotteessa.

Kirjapäivät järjestetään Sastamalassa juhannuksen jälkeen perjantaina ja lauantaina 26–27.6.2020. Tapahtuma on pääsymaksuton ja se kerää vuosittain noin 15 000 kävijää. Vuonna 2020 tapahtuma järjestetään 36. kerran. Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry on tapahtuman taustayhteisö.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%