Uutiset

Leppäkosken Sähkö Oy korottaa sähkönjakeluhintoja – ”Kihniö-Parkano -alueen investointien kokonaisarvo on noin 5 miljoonaa euroa”

today28.10.2019

share close

Leppäkosken Sähkö Oy korottaa verollisia sähkön jakeluhintoja 1.12.2019 alusta lukien.  Hinnankorotus on keskimäärin 5,3 %.

Vuonna 2013 voimaan astuneen sähkömarkkinalain ehdottoman vaatimuksen mukaisesti verkko­yhtiöt ovat velvoitettuja investoimaan merkittäviä summia säävarman verkon rakentamiseksi. Leppäkosken Sähkö kertoo, että vuosina 2012–2028 se investoi sähköverkkoon noin 100 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan lain velvoittamat toimitusvarmuusinvestoinnit vaikuttavat Leppäkosken Sähkö Oy:n hinnoitteluun.

Hinnankorotuksen asiakaskohtainen vaikutus vaihtelee pääsulakekoon ja sähkön kulutuksen mukaan.

Sähkönjakeluhinta muodostuu perusmaksusta, siirtomaksusta, sähköverosta ja edellä mainittuihin kohdistuvasta arvonlisäverosta. Sähkövero veloitetaan aina sähkönjakelulaskulla. Sähkönjakelun hinnoittelun kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto.

Leppäkosken Sähkö eriyttää sähköverkkopalvelut omaksi yhtiökseen 1.1.2020. Muutos perustuu sähkömarkkinalain vaatimukseen, jossa sähkönsiirto on eriytettävä sähkön tuotannosta ja myynnistä. Uuden yhtiön nimi säilyy samana. Yhtiöittämisellä ei ole henkilöstövaikutuksia, vaan verkkopalveluiden nykyinen henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön ns. vanhoina työntekijöinä.

Energiaviraston mukaan sähkönjakeluyhtiöt ovat saavuttamassa säävarman sähkönjakeluverkon ensimmäisen vaiheen vaatimuksen, jonka mukaan puolet kaikista sähkönkäyttöpaikoista pitää saada säävarman sähkönjakelun piiriin. Ensimmäinen vaihe päättyy kuluvan vuoden lopussa.

”Leppäkosken jakelualueella vuoden 2019 loppuun mennessä 50 % asiakkaista on säävarman verkon piirissä. Tällä hetkellä valtaosalla taajama-alueista toimitusvarmuusinvestoinnit on toteutettu” kertoo verkostojohtaja Matti Virtanen.

”Jakeluverkostomme on kuitenkin laaja, noin 4250 kilometriä, joten tekemistä vielä riittää” – Virtanen toteaa. ”Parhaillaan käynnissä on mm. mittavat investoinnit alueemme pohjoisosissa Kihniö-Parkano – alueilla, jonne rakennetaan uusi sähköasema ja tehdään lisäksi laajoja jakeluverkon saneeraustöitä. Yksistään em. Kihniö-Parkano -alueen investointien kokonaisarvo on noin 5 miljoonaa euroa ja valmistuttuaan ne parantavat merkittävästi pohjoisen jakelualueemme sähköntoimitusvarmuutta ja – laatua.” Virtanen jatkaa.

 

 

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%