Uutiset

Uusi väestöennuste: Sastamalan muuttoliikkeestä muuttovoittoinen 2030-luvulla

Uusi väestöennuste: Sastamalan muuttoliikkeestä muuttovoittoinen 2030-luvulla

Sastamalan muuttoliikkeen ennustetaan muuttuvan 2030-luvulla muuttovoittoiseksi. Näin arvioi aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n Sastamalalle laatima väestöennuste, joka ulottuu 2040-luvulle saakka. Syynä väestöennuste nostaa esille Sastamalan ja yleisesti myös Tampereen seudun vetovoiman.

Muuttovoitto-odotuksista huolimatta kaupungin väkiluku tulee selvityksen mukaan edelleen laskemaan vuosina 2019-2040. Tähän vaikuttaa erityisesti luonnollinen väestön kehitys eli suuri ikääntyvän väestön määrä, yhdessä yhä vähenevän syntyvyyden kanssa.

Sastamala kiinnostaa erityisesti yli 25-vuotiaiden muuttajien ikäluokkia. Kaupunkiin muuttaa jo nykyään hyvin nuoria aikuisia, sillä jopa neljä viidestä Sastamalaan muuttavasta on alle 35-vuotias. Väestöennusteen mukaan Sastamalan sisällä väestö näyttäisi ennusteiden mukaan keskittyvän kaupungin keskustaan sekä Mouhijärvelle.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>