Uutiset

Lääkäriliitto on julkistanut ehdotuksensa terveyskeskusten pelastamiseksi

Lääkäriliitto on julkistanut ehdotuksensa terveyskeskusten pelastamiseksi

Liiton mielestä terveyskeskukset ovat historiansa pahimmassa kriisissä. Tuoreen linjauksen mukaan ensimmäiseksi tulee turvata nopea pääsy terveyskeskukseen hoitotakuulla. Näin palautettaisiin kansalaisten luottamus terveyskeskuksiin.

Lääkäriliitto kiinnittää huomiota myös sote-uudistuksen vaiheistamiseen niin, että perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito ja niihin tiiviisti liittyvät sosiaalipalvelut yhdistetään mahdollisimman nopeasti. Potilas-lääkäri-suhteiden jatkuvuudesta tulisi huolehtia. Lisäksi terveyskeskuksissa tarvitaan mm. työn sisällön, ja työmäärän korjaamista.

Kokeneita terveyskeskuslääkäreitä on siirtynyt muihin työtehtäviin kohtuuttoman työkuorman vuoksi, ja kierteen nopea katkaiseminen on välttämätöntä, mikäli terveyskeskukset halutaan pelastaa, linjaa Lääkäriliitto.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>