Pirkanmaa

Perussuomalaisten Sami Savio: ”Kansalaiset haluavat verrata keskenään tulotasojaan”

today4.11.2019

Background
share close
Kansanedustaja Sami Savio (ps.) sanoo, että kansalaisten on hyvä tietää, miten tulot yhteiskunnassa ovat yleisesti jakautuneet ja erityisesti millaisia tuloja ja tulonlähteitä yhteiskunnallisiin päätöksiin merkittävästi vaikuttavilla tahoilla on.
Kansanedustaja Sami Savio (ps.) sanoo, että kansalaisten on hyvä tietää, miten tulot yhteiskunnassa ovat yleisesti jakautuneet ja erityisesti millaisia tuloja ja tulonlähteitä yhteiskunnallisiin päätöksiin merkittävästi vaikuttavilla tahoilla on.

Kansalaisten on pirkanmaalaisen kansanedustajan Sami Savion (ps.) mielestä tarpeen tietää, miten tulot yhteiskunnassa ovat yleisesti jakautuneet ja erityisesti millaisia tuloja ja tulonlähteitä yhteiskunnallisiin päätöksiin merkittävästi vaikuttavilla tahoilla, kuten poliittisilla päättäjillä ja yritysjohtajilla on.

Valtiovarainvaliokunnassa, työ- ja elinkeinojaostossa sekä asunto- ja ympäristöjaostossa oleva kansanedustaja Sami Savio kaipaa isossa kuvassa päätösten avoimuuteen selvää parannusta.

– Tämä koskee sekä taloudellisesti merkittäviä että yksityishenkilön oikeusturvaan koskevia päätöksiä. Myös julkisyhteisöjen hallinnoimien osakeyhtiöiden talousraportteihin ja tilinpäätöksiin halutaan lisää avoimuutta, hän tarkentaa.

Savio ymmärtää suuren yleisön kiinnostuksen verotietoihin.

– On ymmärrettävää, että kansalaiset haluavat verrata tulotasoaan muihin. Tietämys asiasta voi jopa antaa motivaatiota lisäkoulutukseen tai etenemiseen työuralla. Muunkin tyyppisiä syitä tosin varmasti on, kansanedustaja miettii.

Savio arvioi nykytilanteen olevan pääosin toimivan.

– Kenties tulojen mahdollisia vuosimuutoksia olisi silti syytä taustoittaa aiempaa syvällisemmin. Esimerkiksi elämäntyönä olleen yritystoiminnan myynti voi näkyä äkillisenä piikkinä pääomatuloissa, vaikka varallisuuden kertyminen jakautuu tosiasiallisesti pitkälle aikavälille, mies ehdottaa.

– Tuloerojenkin tarkastelun näkökulmasta tavoitteena tulee olla, että mahdollisimman moni työtön löytäisi työpaikan. Siksi politiikan on otettava huomioon sekä yritysten että työnhakijoiden tarpeet ja pyrittävä löytämään ratkaisuja, jotka auttavat molempia osapuolia. Nämä sisältävät muun muassa kohtuullisen veroasteen ja nykyistä kevyemmän byrokratian, Savio miettii.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%