Uutiset

Tamperelaiset lapset ja nuoret ovat pääosin tyytyväisiä elämäänsä. Tyttöjen pahoinvointi on kuitenkin lisääntynyt

Tamperelaiset lapset ja nuoret ovat pääosin tyytyväisiä elämäänsä. Tyttöjen pahoinvointi on kuitenkin lisääntynyt

Tamperelaiset lapset ja nuoret ovat pääosin tyytyväisiä elämäänsä. Tyttöjen pahoinvointi on kuitenkin lisääntynyt, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) valtakunnallinen Kouluterveyskysely 2019.

Joka toinen vuosi toteutettavassa kouluterveyskyselyssä kerätään tietoa perusopetuksen 4., 5., 8. ja 9. vuosiluokkien oppilailta sekä ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden 1. ja 2. vuoden opiskelijoilta.

Kouluterveyskyselyyn vastanneet tamperelaiset lapset ja nuoret ovat pääosin tyytyväisiä elämäänsä. Kahdeksan kymmenestä kyselyyn vastanneesta nuoresta kokee pystyvänsä vaikuttamaan omaan elämäänsä ja tavoittelemaan itselleen tärkeitä asioita. Yhä useammalla lapsella ja nuorella on hyvä keskusteluyhteys vanhempiensa kanssa.

Terveyden kokemisessa on kuitenkin eroja eri kouluasteiden välillä. Pojat kokevat terveytensä paremmaksi kaikilla kouluasteilla. Lähes joka kolmas lapsi tai nuori kokee viikoittaista päänsärkyä ja nukahtamisvaikeuksia, tytöt kuitenkin oirehtivat huomattavasti poikia enemmän. Kouluterveyskyselyn tulosten mukaan tyttöjen pahoinvointi on viime vuosina lisääntynyt selkeästi. Heillä on huomattavasti enemmän ahdistuneisuutta ja masennusoireita kuin pojilla. Tytöt myös uupuvat koulussa poikia useammin.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>