Uutiset

Tamperelaiset lapset ja nuoret ovat pääosin tyytyväisiä elämäänsä. Tyttöjen pahoinvointi on kuitenkin lisääntynyt

today5.11.2019

share close

Tamperelaiset lapset ja nuoret ovat pääosin tyytyväisiä elämäänsä. Tyttöjen pahoinvointi on kuitenkin lisääntynyt, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) valtakunnallinen Kouluterveyskysely 2019.

Joka toinen vuosi toteutettavassa kouluterveyskyselyssä kerätään tietoa perusopetuksen 4., 5., 8. ja 9. vuosiluokkien oppilailta sekä ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden 1. ja 2. vuoden opiskelijoilta.

Kouluterveyskyselyyn vastanneet tamperelaiset lapset ja nuoret ovat pääosin tyytyväisiä elämäänsä. Kahdeksan kymmenestä kyselyyn vastanneesta nuoresta kokee pystyvänsä vaikuttamaan omaan elämäänsä ja tavoittelemaan itselleen tärkeitä asioita. Yhä useammalla lapsella ja nuorella on hyvä keskusteluyhteys vanhempiensa kanssa.

Terveyden kokemisessa on kuitenkin eroja eri kouluasteiden välillä. Pojat kokevat terveytensä paremmaksi kaikilla kouluasteilla. Lähes joka kolmas lapsi tai nuori kokee viikoittaista päänsärkyä ja nukahtamisvaikeuksia, tytöt kuitenkin oirehtivat huomattavasti poikia enemmän. Kouluterveyskyselyn tulosten mukaan tyttöjen pahoinvointi on viime vuosina lisääntynyt selkeästi. Heillä on huomattavasti enemmän ahdistuneisuutta ja masennusoireita kuin pojilla. Tytöt myös uupuvat koulussa poikia useammin.

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%