Pirkanmaan perinneympäristöjen tila vaihtelee suuresti

Pirkanmaan perinneympäristöjen tila vaihtelee suuresti. Pirkanmaan ELY-keskus jatkoi viime kesänä ympäristöministeriön rahoittamia perinneympäristöjen maastokartoituksia.

Edellisten kolmen kesän aikana on kartoitettu yhteensä 166 kohdetta ympäri maakuntaa ja perinneympäristöksi katsottua maa-alaa on löydetty yhteensä noin 800 hehtaaria. Eniten kohteita on valikoitunut mukaan Sastamalasta, Tampereelta, Ylöjärveltä, Valkeakoskelta ja Kangasalta.

Kartoitusten myötä on selvillä, että Pirkanmaalla on noin 10 valtakunnallisesti arvokasta ja noin 60 maakunnallisesti arvokasta kohdetta. Perinneympäristöjen esiintymät ovat vähentyneet suuresti jo vuosikymmenien ajan.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>