Uutiset

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään Tampereella

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään Tampereella

Itsenäisyyspäivän 6.12. valtakunnallinen paraati järjestetään tänä vuonna Tampereella. Paraatikatselmus on Tampereen stadionilla Ratinassa ja ohimarssi Tampereen valtatiellä. Puolustusvoimien monipuoliseen kalustonäyttelyyn voi tutustua Ratinannniemessä.

Paraatiin osallistuu yhteensä noin 1300 henkilöä Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta, Rajavartiolaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä. Paraatikatselmus järjestetään kello 12 Tampereen stadionilla Ratinassa, jonne paraatijoukot aloittavat ryhmittymisen kello 11.30 alkaen.

Ohimarssia on mahdollista seurata Tampereen valtatien varrelta. Jalan marssivat joukot ryhmittyvät Ratinan sillalle Hämeenpuiston eteläosasta alkaen. Ohimarssin lähtökynnys on Ratinan sillan itäreuna. Ajoneuvot ryhmittyvät ohimarssia varten Hämeenpuiston eteläosaan Hallituskadun ja Eteläpuiston välille.

Paraatijärjestelyt aiheuttavat poikkeavia liikennejärjestelyjä erityisesti Hämeenpuiston eteläosassa ja Tampereen valtatiellä. Pysäköintiä rajoitetaan 5.-6.12. erityisesti stadionin, Laukontorin ja Voimakadun alueilla. Paraatijärjestelyjen valmistelut aloitetaan tapahtumapaikoilla jo 5. joulukuuta.

Paraatipäivän ohjelma:

klo 9.00 Seppeleenlasku Kalevankankaan hautausmaalla

klo 10.00 Jumalanpalvelus, Tampereen tuomiokirkko

klo 11.30 alkaen paraatijoukkojen ryhmittyminen katselmukseen Tampereen stadionille

klo 12.00 Paraatikatselmus Tampereen stadionilla

klo 13.00 Ohimarssi Tampereen valtatiellä

klo 9.00 - 15.00 Kalustonäyttely Ratinanniemessä

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>