Uutiset

Sisä-Suomen poliisilla riitti tiistaina työtä näpistelijöiden kanssa

Sisä-Suomen poliisilla riitti tiistaina työtä näpistelijöiden kanssa

Aikuiset näpistelijät aiheuttivat päänvaivaa vieden eri kaupoista mm lenkkitossut, hupparin, kosmetiikkaa, käsihuuhdetta, paristoja sekä makeisia. Muutamissa tapauksissa henkilö vietiin poliisin suojiin selviämään.

Poliisipartioille ilmoitetaan päivittäin lukuisista näpistysrikoksista eikä tiistaipäiväkään tehnyt positiivisella tavalla poikkeusta näiden tehtävien suhteen. Näpistystehtäviä oli tiistaina kaikkinensa hieman yli parikymmentä. Tässä muutamia poimintoja:

  • 32-vuotias mies asioi iltapäivällä Tampereen Koskikeskuksessa. Urheiluvälineliikkeestä maksamatta mukaan tarttui lenkkitossut kellon näyttäessä 14.34. Vartija otti miehen kiinni ostoskeskuksen käytävältä. Tossut saatiin myyntikuntoisina takaisin. Näpistelijä kuulusteltiin rikoksesta epäiltynä ja hän myönsi teon.
  • Poliisipartio hälytettiin klo 15.00 tavarataloon Tampereen Hämeenkadulle, jossa vartijoilla oli kiinniotettuna 37-vuotias mies. Hän oli anastanut vaateosastolta 130 Euron arvoisen hupparin. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä näpistelijän hallusta löytyi lisäksi kolme puukkoa ja amfetamiiniksi epäiltyä ainetta. Mies kuljetettiin päihtymyssäilöön. Kauppareissua tutkitaan näpistyksenä, huumausainerikoksena ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitona.
  • Poliisipartio hälytettiin tiistaina klo 16.02 Tampereen Hämeenkadulla sijaitsevaan tavarataloon, jossa oli näpistelijä. Paikalla selvisi, että 25-vuotias mies oli anastanut kosmetiikkaosastolta tuoksuja, joiden yhteisarvo oli yli 250 Euroa. Päihtynyt näpistelijä oli lähtenyt vartijaa juosten karkuun ja vastustellut kiinniottoaan siinä määrin, että hänet jouduttiin raudoittamaan. Poliisipartio kuljetti miehen päihtymyssäilöön. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi pieni määrä kannabista sekä reseptilääkkeitä, joihin hänellä ei ollut määräystä. Miestä epäillään näpistyksestä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
  • Naishenkilö näpisteli Itsenäisyydentiellä Sastamalassa klo 16.25. Marketista maksamatta mukaan lähti käsihuuhdepakkauksia, jotka nainen maksoi kiinnioton jälkeen. Samalla selvisi, että nainen oli anastanut samoja tuotteita myös edellisenä päivänä. Hänelle annettiin sakko, jossa huomioitiin molemmat näpistykset.
  • Alaikäinen nuorimies anasti 6-packin siiderijuomia Tampereen Puutarhakadulla olevasta kaupasta klo 17.26. Vartijat tavoittivat pojan Hämeenkadulta. Poliisipartio toimitti nuoren sosiaaliviranomaisen huostaan. Rikosilmoitus kirjattiin näpistyksestä.
  • N. kolmekymppinen mies asioi Tampereen Lielahdessa sijaitsevassa marketissa klo 18.20 aikaan ja anasti irtokarkkeja sekä juomatölkin. Anastetun omaisuuden arvo oli 2.59 euroa. Poliisipartio kuljetti päihtyneen näpistelijän säilöön. Kuljetuksen yhteydessä mies alkoi käyttäytyä erittäin aggressiivisesti ja poliisiasemalla hänet jouduttiin lopulta kantamaan säilytystiloihin. Rikosilmoitus kirjattiin näpistyksestä ja haitanteosta virkamiehelle.N. nelikymppinen mies asioi klo 19.10 Jyväskylän Vapaaherrantiellä anastaen myymälästä makeisia n. 4 Euron arvosta. Makean himolle tuli yli kymmenkertainen hinta miehen saatua näpistyksestä sakkomääräyksen. Anastusrikoksesta kiinnijääminen oli toinen kerta vuoden sisään.
  • 1990-luvulla syntynyt mies asioi Tampereen Hervannassa Kylmäsuonkadulla sijaitsevassa kaupassa klo 19.20. Miehellä ei ollut rahaa maksaa alle kahden Euron hintaista juomaa. Hän antoi kassalle rahaa muutaman kolikon ja lähti sitten juosten karkuun. Näpistelijä saatiin kiinni ja avaamaton pullo myyntikuntoisena takaisin.
  • 1970-luvulla syntynyt mies näpisteli paristoja Tampereen Kalevassa sijaitsevassa tavaratalossa klo 19.20. Tuotteiden arvo oli hieman alle 10 Euroa. Omaisuusrikoksesta kiinnijääminen oli 11. kerta vuoden sisään.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>