Uutiset

Tampereen ammattikorkeakoulun Fiiliskeskuksen kehittämää Potilashelpparipalvelua pilotoitiin keväällä 2019.

Tampereen ammattikorkeakoulun Fiiliskeskuksen kehittämää Potilashelpparipalvelua pilotoitiin keväällä 2019.

Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) Fiiliskeskuksen kehittämää Potilashelpparipalvelua pilotoitiin keväällä 2019 Tampereen yliopistollisen sairaalan toimialue 1:n potilaille. Palvelua käytti 141 asiakasta, heistä suurin osa helpottamaan kulkuaan sairaalassa joko sen sokkeloisuuden tai oman huonon liikkumisen vuoksi. Palvelua käytettiin myös lievittämään jännitystä ja henkiseksi tueksi. Kokeilun aikana yhteydenotot tulivat potilailta itseltään tai heidän omaisiltaan.

– Potilaan omaiset eivät pääse aina mukaan sairaalakäynnille, joten monen perheen järjestelyjä helpottaa, kun sairaanhoidon opiskelija tulee potilaan turvaksi, Fiiliskeskuksen koordinaattori Tiina Runne kertoo. TAMKin Fiiliskeskuksessa terveys- ja sosiaalialan opiskelijat tuottavat erilaisia hyvinvoinnin palveluja osana opintojaan. Muita terveysalalle kehitettyjä palveluja ovat Kotiutushelppari ja Omaishelppari.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>