Uutiset

Tampereen kaupunki avustaa Näsijärven retkiluistelurataa

Tampereen kaupunki avustaa Näsijärven retkiluistelurataa

Tampereen kaupunki avustaa Näsijärven retkiluistelurataa tulevalla talvikaudella 20.000 eurolla.

Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 13.11.2019 myöntää Hiking Travel, HIT Ky:lle avustuksen Näsijärven retkiluisteluradan auraamiseen ja hiihtolatujen tekemiseen talvikaudella 2019–20.

Retkiluisteluradan perusosuus on viisi kilometriä, mutta sen pituus ja kunnossapitoaikataulu riippuvat talven jäätilanteesta. Viime talvena reitti eteni länteen lähelle Särkänniemeä ja itään Aitolahden suuntaan. Siilinkarille toteutettiin myös pistorata. Hiihtoladut kulkevat pääsääntöisesti retkiluisteluradan vieressä.

Hiking Travel, HIT Ky:lle on myönnetty avustusta vuodesta 2011 lähtien retkiluisteluradan ylläpitämiseksi Näsijärvellä. Luisteluradan kävijämäärän on arvioitu kymmenkertaistuneen vuoden 2011 jälkeen. Palveluntuottajan arvion mukaan ulkomaalaisten käyttäjien määrä radalla on useita tuhansia vuosittain. Retkiluisteluradan ja hiihtolatujen keskeisen sijainnin ansiosta myös matkailijoiden on helppo käyttää niitä.

– Näsijärven retkiluistelu on tuottanut elämyksiä niin tamperelaisille kuin täällä vieraileville jo useiden vuosien ajan. Tämä vahvistaa myös Tampereen tavoitteita kestävän ja luonnonläheisen matkailun edistämisessä, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Avustuksen saaja vastaa radan kunnossapidosta sekä käyttö- ja käyttäjäturvallisuudesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>