Uutiset

Ylöjärvi julkistaa 150-juhlavuotensa kunniaksi digitaalisen kotiseutuarkiston - Koossa nyt jo yli 4000 valokuvaa

Ylöjärvi julkistaa 150-juhlavuotensa kunniaksi digitaalisen kotiseutuarkiston - Koossa nyt jo yli 4000 valokuvaa

Ylöjärven muisti on digitaalinen kotiseutuarkisto, jonne tallennetaan Ylöjärven historiaa ja kulttuuria kuvaavaa aineistoa kuten valokuvia, ääni- ja videotallenteita sekä niihin liittyviä tarinoita. Ylöjärven muisti –projekti on osa Ylöjärvi 150 vuotta -juhlavuoden virallista ohjelmaa.

Ylöjärven muistiin on kerätty ja tallennettu nyt jo yli 4000 valokuvaa. Hankkeen tavoitteena on paikallistuntemuksen lisääminen ja historiatiedon tuominen kaikkien ylöjärveläisten ulottuville. Alustana digitaaliselle kotiseutuarkistolle toimii verkkoalusta Topoteekki, joka on Kansallisarkiston suosittelema.

Projektin on pannut alulle Ylöjärvi-Seura, joka vastaa myös projektin toteutuksesta. Ylöjärvi-Seura on toiminnassaan aiemminkin kerännyt paikallishistoriaa talteen. Ylöjärven muisti on monivuotinen hanke, jonka sisältöön jatkossa kuka tahansa kaupunkilainen voi vapaasti vaikuttaa. Aineistoa otetaan edelleen vastaan ja lisätään kaikkien käytössä olevaan digitaaliseen arkistoon.

Ylöjärven muisti -kotiseutuarkisto avataan virallisesti 10.12.2019. Avajaistilaisuus järjestetään 10.12.2019 klo 18 Vanhan Räikän yläkerrassa. Tilaisuus on kaikille avoin, glögitarjoilu.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>