Uutiset

Ylöjärvi julkistaa 150-juhlavuotensa kunniaksi digitaalisen kotiseutuarkiston – Koossa nyt jo yli 4000 valokuvaa

today15.11.2019

share close

Ylöjärven muisti on digitaalinen kotiseutuarkisto, jonne tallennetaan Ylöjärven historiaa ja kulttuuria kuvaavaa aineistoa kuten valokuvia, ääni- ja videotallenteita sekä niihin liittyviä tarinoita. Ylöjärven muisti –projekti on osa Ylöjärvi 150 vuotta -juhlavuoden virallista ohjelmaa.

Ylöjärven muistiin on kerätty ja tallennettu nyt jo yli 4000 valokuvaa. Hankkeen tavoitteena on paikallistuntemuksen lisääminen ja historiatiedon tuominen kaikkien ylöjärveläisten ulottuville. Alustana digitaaliselle kotiseutuarkistolle toimii verkkoalusta Topoteekki, joka on Kansallisarkiston suosittelema.

Projektin on pannut alulle Ylöjärvi-Seura, joka vastaa myös projektin toteutuksesta. Ylöjärvi-Seura on toiminnassaan aiemminkin kerännyt paikallishistoriaa talteen. Ylöjärven muisti on monivuotinen hanke, jonka sisältöön jatkossa kuka tahansa kaupunkilainen voi vapaasti vaikuttaa. Aineistoa otetaan edelleen vastaan ja lisätään kaikkien käytössä olevaan digitaaliseen arkistoon.

Ylöjärven muisti -kotiseutuarkisto avataan virallisesti 10.12.2019. Avajaistilaisuus järjestetään 10.12.2019 klo 18 Vanhan Räikän yläkerrassa. Tilaisuus on kaikille avoin, glögitarjoilu.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%