Uutiset

Tampereen vanha tavara-asema siirretään sittenkin

Tampereen vanha tavara-asema siirretään sittenkin

Tampereen keskustassa Ratapihankadun varressa sijaitsevan vanhan tavara-aseman siirrossa on otettu askel eteenpäin. Tampereen kaupunki ja Kreate Oy solmivat urakkasopimuksen tavara-aseman siirrosta tänään 18.11.2019. Tavara-asema siirretään Ratapihankadun vastakkaiselle puolelle tontille, jolta puretaan vanha seurantalo Morkku.

Tavara-asema päästään siirtämään, kun Morkku on purettu. Morkku voidaan purkaa, kun sen rakennussuojelun hylkäämispäätöstä koskeva valitus on ratkaistu lainvoimaisesti. Ympäristöministeriö hylkäsi Morkun rakennussuojeluesityksen 22.3.2019, ja päätöksestä on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Urakkasopimuksen mukaan Kreate Oy purkaa Morkun sekä siirtää ja vahvistaa tavara-aseman. Ennen siirtotöitä urakoitsija laatii tarkemmat suunnitelmat työn toteuttamiseksi. Tavara-aseman sisältä puretaan kevyet rakenteet, joita ei ole suojeltu sekä poistetaan mahdolliset haitta-aineet. Tavara-aseman uudelle rakennuspaikalle rakennetaan perustukset Morkun purkamisen jälkeen. Siirrossa tavara-asema nostetaan paikaltaan noin 1,4 metrin verran ja siirretään sitä varten tehtyä siirtorataa pitkin uudelle paikalleen. Urakkaan kuuluu vielä siirtoradan ja vanhojen perustusten purku sekä alueen viimeistely. Urakkaan ei kuulu tavara-asemarakennuksen parantaminen.

Tampereen kaupungin rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen avaa tapahtumien kulkua haastattelussa. Tietäväinen kertoo myös, millainen projekti itse siirto on. Siirto tapahtuessaan olisi ainutlaatuinen Suomessa. Kyseinen siirto vaatii myös suuret kustannukset. Kuuntele Tietäväisen haastattelu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>