Uutiset

Tampereen vanha tavara-asema siirretään sittenkin

today18.11.2019

share close

Tampereen keskustassa Ratapihankadun varressa sijaitsevan vanhan tavara-aseman siirrossa on otettu askel eteenpäin. Tampereen kaupunki ja Kreate Oy solmivat urakkasopimuksen tavara-aseman siirrosta tänään 18.11.2019. Tavara-asema siirretään Ratapihankadun vastakkaiselle puolelle tontille, jolta puretaan vanha seurantalo Morkku.

Tavara-asema päästään siirtämään, kun Morkku on purettu. Morkku voidaan purkaa, kun sen rakennussuojelun hylkäämispäätöstä koskeva valitus on ratkaistu lainvoimaisesti. Ympäristöministeriö hylkäsi Morkun rakennussuojeluesityksen 22.3.2019, ja päätöksestä on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Urakkasopimuksen mukaan Kreate Oy purkaa Morkun sekä siirtää ja vahvistaa tavara-aseman. Ennen siirtotöitä urakoitsija laatii tarkemmat suunnitelmat työn toteuttamiseksi. Tavara-aseman sisältä puretaan kevyet rakenteet, joita ei ole suojeltu sekä poistetaan mahdolliset haitta-aineet. Tavara-aseman uudelle rakennuspaikalle rakennetaan perustukset Morkun purkamisen jälkeen. Siirrossa tavara-asema nostetaan paikaltaan noin 1,4 metrin verran ja siirretään sitä varten tehtyä siirtorataa pitkin uudelle paikalleen. Urakkaan kuuluu vielä siirtoradan ja vanhojen perustusten purku sekä alueen viimeistely. Urakkaan ei kuulu tavara-asemarakennuksen parantaminen.

Tampereen kaupungin rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen avaa tapahtumien kulkua haastattelussa. Tietäväinen kertoo myös, millainen projekti itse siirto on. Siirto tapahtuessaan olisi ainutlaatuinen Suomessa. Kyseinen siirto vaatii myös suuret kustannukset. Kuuntele Tietäväisen haastattelu.

Kirjoittaja: Valtteri Makkonen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%