Uutiset

Kangasalan ja Pirkkalan kunnanhallitukset tekivät päätöksiä ratikan jatkosuunnitelmista

Kangasalan ja Pirkkalan kunnanhallitukset tekivät päätöksiä ratikan jatkosuunnitelmista

Pirkkalan kunnanhallitus valitsi raitotien linjausvaihtoehtojen jatkosuunnitteluun Suupalla Terveyskeskuksen ja Naistenmatkantien siten muutettuna, että vaihtoehdossa selvitetään jatkomahdollisuus Turriin päin. Partolassa säilytetään Partolan alueen läpi tulevat vaihtoehdot. Tavoitteena on tehdä aluevaraussuunnitelma lentoasemalle yleissuunnittelun jälkeen.

Suupan päätepysäkiksi kunnanhallitus valitsi jatkosuunnitteluun Terveyskeskukselle jatkuvan linjauksen ja Naistenmatkantien. Terveyskeskus-vaihtoehto saavuttaa parhaiten palvelut ja siinä raitiotietä on helpointa laajentaa lentokentän suuntaan.

Kangasalan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan osaltaan raitiotien suunnittelun kohteena olevien vaihtoehtojen karsimisesta jatkosuunnitteluun. Saarenmaan ratahaaralla jatkosuunnitteluun valittiin vaihtoehdot Kauhakorvenkatu ja Kehätie. Perusteena valinnoille ovat mm. reittien suoruus ja luonnonympäristön säilyminen parhaiten. Lamminrahkan ratahaaralla on suunnittelussa Kangasalan puolella vain yksi reitti, joka on jo huomioitu Lamminrahkan asemakaavoituksessa.

Syksyllä 2020 Kangasalan, Pirkkalan, Tampereen ja Ylöjärven kunnanvaltuustot tekevät päätökset valittavasta linjausvaihtoehdosta kullakin ratahaaralla. Tulevaisuudessa kuntarajat ylittävät laajentamisen suunnat ovat Kangasalan Lamminrahka ja Saarenmaa sekä Pirkkala ja Ylöjärvi.

Tavoitteena on määrittää yleis- ja asemakaavoitusta varten varaukset, jotka mahdollistavat raitiotien laajentamisen tulevaisuudessa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>