Uutiset

Perjantain taksivalvontaoperaatio: Tampereen seudun takseissa paljon pieniä puutteita

Perjantain taksivalvontaoperaatio: Tampereen seudun takseissa paljon pieniä puutteita

Sisä-Suomen Poliisilaitos, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Verohallinto valvoivat eilen Tampereen seudun taksiliikennettä. Yhteisvalvonnan kohteina olivat kaikki asiakkaita kuljettavat taksit Tampereella ja Pirkkalassa.

Valvonnassa löytyi huomautettavaa 42:ssa taksissa. Yhteensä takseja tarkistettiin 93. Viranomaisten yhteinen valvontaoperaatio osoitti, että Tampereen seudun takseilla oli paljon pieniä puutteita muun muassa tietojen esillä pitämisessä taksissa. Vain yksi tarkistetuista takseista oli liikkeellä täysin ilman taksinkuljettajan ajolupaa ja asianmukaista taksiliikennelupaa.

Traficomin asiantuntija Tiina-Liisa Ruotsalaisen mukaan tämänkertainen taksivalvonta osoitti, että Tampereen alueen taksien hinta- ja yhteystietojen asianmukaisessa esittämisessä asiakkaille on yhä parantamisen varaa.

Perjantain taksivalvontaoperaatiossa havaittiin seuraavia puutteita tai rikkeitä:

Luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot eivät olleet matkustajan nähtävillä: 46 kpl
Kuljettajan nimi ei ollut matkustajan nähtävillä: 18 kpl
Hintatiedot eivät olleet helposti matkustajan havaittavissa: 6 kpl
Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa taksinkuljettajan ajolupaa: 1 kpl
Luvaton taksiliikenne: 1 kpl
Kielitaidoton: 1 kpl

  • Kirsti Mäkelä

    Olen tyytyväinen Sote kyyteihin , kohdallani on kaikki sujunut hyvin, kuussa kyydissä on parikin kuljettajaa valittanut kun eivät näe pimeässä ja sateella, on tuntunut hieman oudolta ja pelottavaltakin tälläinen puhe tai jos valittaa väsymystään, muutama ei viitsi nousta edes ulos autosta vaikka asiakas on huonosti liikkuva . Muuten taksi kyyti on tosi mukavaa ja autot hyviä.

    Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>