Uutiset

Kaikissa muissa maakunnissa työttömien määrä laskee paitsi Pirkanmaalla

Kaikissa muissa maakunnissa työttömien määrä laskee paitsi Pirkanmaalla

Työttömien työnhakijoiden lukumäärä oli Pirkanmaalla vuoden 2019 lokakuussa kasvanut 4,9 prosenttia verrattuna vuoden 2018 lokakuuhun.

Uusia avoimia työpaikkoja oli kuitenkin lähes 900 kpl enemmän kuin vuotta aiemmin, eli kaikkiaan 6 479 kpl. Työttömiä työnhakijoita Pirkanmaalla oli vuoden 2019 lokakuussa 21 163 henkilöä, kasvua vuositasolla 992 henkilöllä. Työttömyysaste oli 8,7 prosenttia. Vastaavasti koko maassa työttömyysaste oli keskimäärin 8,6 prosenttia. Kunnista viidessä oli alle 6 prosentin työttömyysaste ja alle seitsemän prosentin työttömyysasteeseen päästiin vielä lisäksi kuudessa kunnassa.

Rakennetyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys ovat helpottuneet selvästi vuositasolla verrattuna. Tilanne kokonaisuudessaan eri kohderyhmien osalta olisi hyvällä tasolla. Tampereen työttömyysaste korostuu muihin kuntiin verrattuna oltuaan lokakuussa 2019 10,5 prosenttia. Tampereella työttömien määrä kasvoi 598 henkilöllä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>