Uutiset

Postilakko päättyi, joulupostit toimitetaan ajoissa

Postilakko päättyi, joulupostit toimitetaan ajoissa

Postilakko on päättynyt. Valtakunnansovittelijan antamasta ehdotuksesta on päästy uuteen työehtosopimukseen postialalle. Myös Postin pakettilajittelijoita koskeva kiista saatiin sovittua.

Postialalle on saatu sopu. Palvelualojen työnantajat Palta ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hyväksyivät tänään valtakunnansovittelijan eilen antaman sovintoehdotuksen uudesta työehtosopimuksesta postialalle. Sopuun päästiin myös Postin pakettilajittelijoita koskevassa erillisessä asiassa.

Nyt solmittu Paltan ja PAU:n välinen kaksivuotinen sopimus auttaa lisäämään Postin kaipaamaa joustavuutta muun muassa työvuorosuunnitteluun. Kilpailukykysopimuksen mukainen työajan pidennys säilyy ja palkankorotukset on sidottu viennin yleiseen linjaan. Osapuolet ovat myös yhdessä sitoutuneet tarkastelemaan postialan murrosta ja tulevaisuuden jakeluratkaisuja sekä niiden vaikutuksia alan työehtoihin.

Paketti ja verkkokauppa -liiketoiminnan lajitteluhenkilöstöä koskevaa liikkeenluovutusta ei peruttu, vaan ratkaisu asiaan löydettiin uuden näkökulman avulla. Asia ratkaistiin siten, että Posti Palvelut Oy on myös Paltan jäsen paketti ja verkkokauppa -liiketoiminnan työntekijöiden osalta. Ratkaisu rakennettiin kahdessa päivässä yhdistelemällä erilaisia syksyn mittaan läpikäytyjä esityksiä. Myös pakettilajittelijoiden osalta saatiin sovittua asioista, joilla Posti voi lisätä päivittäisen toiminnan joustavuutta ja siten vastata aiempaa paremmin asiakkaiden nopeasti muuttuviin tarpeisiin. Tämän uuden Paltan ja PAU:n välisen työehtosopimuksen sopimuskausi päättyy 31.1.2022.

Postialan sopimus varmistaa, että joulupostit ehtivät perille ajoissa ennen joulua.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>