Uutiset

Jääkiekon Liigassa huomioidaan Talvisodan syttymisen muistovuosi

Jääkiekon Liigassa huomioidaan Talvisodan syttymisen muistovuosi

Suomen itsenäisyyttä kunnioitetaan Liiga-jäillä 3.-7.12.2019 välisenä aikana. Liiga on mukana tukemassa sotiemme miehiä ja naisia Talvisodan syttymisen 80 v. muistovuonna.

Sotiemme Veteraanit - Sotiemme Naiset -keräyksellä autetaan veteraaneja, heidän puolisoitaan ja leskiään sekä sotaleskiä, niin kauan kuin he apua tarvitsevat. Tuensaajien korkea ikä (yli 90 vuotta) tuo mukanaan monia uusia menoja.

- Iso osa sotiemme naisista on tehnyt työuran kotona ja he ovat jääneet työeläkkeiden ulkopuolelle. Varsinkin leskeksi jäätyään heidän taloudellinen tilanteensa on vaikea, kun he yrittävät selvitä takuueläkkeen turvin”, sanoo Sotiemme Veteraanit -keräyksen puheenjohtaja Matti Niemi.

Liiga-otteluissa ympäri Suomen juhlistetaan itsenäisyyspäivää monin tavoin. Yhteistyö sotiemme veteraanien kanssa tuo otteluihin Talvisodan Henki -teeman, joka näkyy mm. ottelutapahtuman musiikissa. Teemaotteluissa henkilökunta kantaa Vapaa, Fri -nauhoja ja hallilla on mahdollisuus myös lipaslahjoituksiin.

-Liiga-seurat ovat suunnitelleet upeita tapahtumakokonaisuuksia juhlavan teeman ympärille. Otteluissa kajahtaa Finlandia, Maamme-laulu tai Veteraanin Iltahuuto eri kuorojen ja artistien esittäminä. Veteraanit sekä heidän puolisonsa ja leskensä on kutsuttu otteluihin kunniavieraiksi eri puolilla Suomea, kertoo Liigan markkinointipäällikkö Aija Saha.

Sotiemme veteraaneja on elossa noin 8 000 miestä ja naista. Veteraanien puolisoita ja leskiä on elossa  reilut 15 000 henkilöä ja sotaleskiä noin 70.

Itsenäisyyspäivä-teemaiset ottelut pelataan seuraavasti:

Tiistai 3.12

Jukurit - Ilves

KalPa - SaiPa                                

KooKoo - JYP

 

Torstai 5.12.

HIFK - Ilves

HPK - TPS

Pelicans - JYP

SaiPa - Lukko

Ässät - Jukurit

 

Lauantai 7.12.

Ilves - Ässät

JYP - Sport

Kärpät – HIFK

Lukko – KooKoo

 

Lisäksi Turussa, Gatorade Centerissä esitetään lauantaina 7.12. viimeisin Tuntematon Sotilas -elokuva.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>