Uutiset

Kangasala sai Fiksusti kouluun -kehittämisavustusta koulumatkaliikkumisen edistämiseen

today28.11.2019

share close

Avustusta myönnettiin uusille koulumatkaliikkumisen edistämisideoille, jotka lisäävät lasten ja nuorten aktiivista liikkumista sekä vähentävät autoliikennettä koulujen lähistöllä. Kehittämisavustuksen myöntöperusteissa idean toteutukseen tuli olla sitoutunut vähintään kaksi kunnan hallinnonalaa, ja kunnan omarahoitusosuus on 20 prosenttia myöntösummasta. Avustusta myönnettiin korkeintaan 8 000 €.

Toteutuksen tulee olla valmis ja raportoitu 31.8.2020 mennessä.

Kangasalla hankkeen tavoitteena on kannustaa oppilaita koulumatkapyöräilyyn myös talvella sekä tarjota tätä suosivat olosuhteet. Talvipyöräilyä rajoittavat asenteet ja tottumukset mutta myös pyöräliikenteen olosuhteissa on paljon parannettavaa. Kouluissa ongelmana on ollut pihoilla lumien auraaminen esteiksi pyöräilyreiteille tai jopa pyörätelineiden päälle. Talvikunnossapito tehdään koneellisesti, eikä pyörätelineitä erikseen puhdisteta lumesta ja jäästä. Nyt saadulla kehittämisavustuksella keskitytään erityisesti koulujen piha-alueiden kunnossapidon kehittämiseen. Kunnossapidossa voitaisiin huomioida paremmin mm. kulkureitit ja pyörätelineet/-katokset.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%