Uutiset

Kangasala sai Fiksusti kouluun -kehittämisavustusta koulumatkaliikkumisen edistämiseen

Kangasala sai Fiksusti kouluun -kehittämisavustusta koulumatkaliikkumisen edistämiseen

Avustusta myönnettiin uusille koulumatkaliikkumisen edistämisideoille, jotka lisäävät lasten ja nuorten aktiivista liikkumista sekä vähentävät autoliikennettä koulujen lähistöllä. Kehittämisavustuksen myöntöperusteissa idean toteutukseen tuli olla sitoutunut vähintään kaksi kunnan hallinnonalaa, ja kunnan omarahoitusosuus on 20 prosenttia myöntösummasta. Avustusta myönnettiin korkeintaan 8 000 €.

Toteutuksen tulee olla valmis ja raportoitu 31.8.2020 mennessä.

Kangasalla hankkeen tavoitteena on kannustaa oppilaita koulumatkapyöräilyyn myös talvella sekä tarjota tätä suosivat olosuhteet. Talvipyöräilyä rajoittavat asenteet ja tottumukset mutta myös pyöräliikenteen olosuhteissa on paljon parannettavaa. Kouluissa ongelmana on ollut pihoilla lumien auraaminen esteiksi pyöräilyreiteille tai jopa pyörätelineiden päälle. Talvikunnossapito tehdään koneellisesti, eikä pyörätelineitä erikseen puhdisteta lumesta ja jäästä. Nyt saadulla kehittämisavustuksella keskitytään erityisesti koulujen piha-alueiden kunnossapidon kehittämiseen. Kunnossapidossa voitaisiin huomioida paremmin mm. kulkureitit ja pyörätelineet/-katokset.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>