Kankaanpää oli marraskuun sateisin paikka

Ilmatieteen laitoksen  marraskuuta 2019 koskevat tilastot kertovat, että keskisessä ja läntisessä Suomessa satoi paikoitelleen jopa 1,5-2 -kertainen määrä tavanomaiseen marraskuuhun verrattuna. Marraskuun sateisin paikka Suomessa oli Kankaanpään Niinisalo, jossa satoi kuukauden aikana ennätykselliset 134,4 millimetriä. Kyseessä oli samalla havaintoaseman 80-vuotisen historian suurin marraskuun sademäärä.  Tavanomaista vähäsateisempaa oli lähinnä Pohjois-Lapissa sekä Etelä-Karjalassa. Kuukauden pienin sademäärä, 11,1 millimetriä, mitattiin Inarin Kirakkajärvellä.

Myös Tampereen marraskuu tarjosi harmaita päiviä.

Kuukauden ylin lämpötila, 10,9 astetta, mitattiin Helsingissä ja Porvoossa 14. marraskuuta. Alin lämpötila, -30,9 astetta, mitattiin Enontekiöllä ja Utsjoella kuukauden 11. päivänä. Aurinko paistoi marraskuussa tavanomaista vähemmän. Auringonpaistetunteja kertyi suuressa osassa maata noin 20 tuntia.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>