Uutiset

Kankaanpää oli marraskuun sateisin paikka

Kankaanpää oli marraskuun sateisin paikka

Ilmatieteen laitoksen  marraskuuta 2019 koskevat tilastot kertovat, että keskisessä ja läntisessä Suomessa satoi paikoitelleen jopa 1,5-2 -kertainen määrä tavanomaiseen marraskuuhun verrattuna. Marraskuun sateisin paikka Suomessa oli Kankaanpään Niinisalo, jossa satoi kuukauden aikana ennätykselliset 134,4 millimetriä. Kyseessä oli samalla havaintoaseman 80-vuotisen historian suurin marraskuun sademäärä.  Tavanomaista vähäsateisempaa oli lähinnä Pohjois-Lapissa sekä Etelä-Karjalassa. Kuukauden pienin sademäärä, 11,1 millimetriä, mitattiin Inarin Kirakkajärvellä.

Myös Tampereen marraskuu tarjosi harmaita päiviä.[/caption]

Kuukauden ylin lämpötila, 10,9 astetta, mitattiin Helsingissä ja Porvoossa 14. marraskuuta. Alin lämpötila, -30,9 astetta, mitattiin Enontekiöllä ja Utsjoella kuukauden 11. päivänä. Aurinko paistoi marraskuussa tavanomaista vähemmän. Auringonpaistetunteja kertyi suuressa osassa maata noin 20 tuntia.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>