Uutiset

Silkkitie ja Valhalla – poliisi tutkii verkossa tehtyjä huumekauppoja

today4.12.2019

share close

 

 

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella Tampereella ja Jyväskylässä tutkitaan parhaillaan satoja, Silkkitienä ja Valhallana tunnetulla, salatussa verkossa toimineella kauppapaikalla tehtyjä lainvastaisten tuotteiden ostoja ja myyntejä.

Epäiltyjä rikoksia tutkimaan on määrätty lukuisia poliiseja, jotka on jouduttu irroittamaan tehtävään eri yksiköistä. Pääosin epäillyt rikokset ovat perusmuotoisia huumausainerikoksia, mutta joukossa on sekä törkeitä tekomuotoja että käyttörikostasoisiksi luokiteltavia epäiltyjä tekoja. Aktiivisessa tutkinnassa on kerrallaan kymmeniä rikosasioita ja uusia kirjataan, kun tietomassaa saadaan analysoitua.

Poliisin hallussa on tarkkaa tietoa osto- ja myyntitapahtumista. Poliisi tulee käyttämään esitutkinnassa kaikkia lain sallimia työkaluja. Silkkitiellä kauppaa tehneiden on mahdollista olla itsekin yhteydessä oman alueensa poliisilaitokseen ja selvittää oma-aloitteisesti tapahtunutta. Tämä helpottaisi ja nopeuttaisi tutkintaprosessia myös epäillyn kannalta.

Laajan huumausaine- ja muun laittoman kaupan paljastuminen ei ole tullut poliisille yllätyksenä. Tälläkin hetkellä Sisä-Suomen poliisin alueella tarjotaan myytäväksi vielä toiminnassa olevilla myyntialustoilla useita satoja huumausaineannoksia päivittäin.

Kirjoittaja: Linda Huhtinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%