Uutiset

Silkkitie ja Valhalla - poliisi tutkii verkossa tehtyjä huumekauppoja

Silkkitie ja Valhalla - poliisi tutkii verkossa tehtyjä huumekauppoja

 

 

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella Tampereella ja Jyväskylässä tutkitaan parhaillaan satoja, Silkkitienä ja Valhallana tunnetulla, salatussa verkossa toimineella kauppapaikalla tehtyjä lainvastaisten tuotteiden ostoja ja myyntejä.

Epäiltyjä rikoksia tutkimaan on määrätty lukuisia poliiseja, jotka on jouduttu irroittamaan tehtävään eri yksiköistä. Pääosin epäillyt rikokset ovat perusmuotoisia huumausainerikoksia, mutta joukossa on sekä törkeitä tekomuotoja että käyttörikostasoisiksi luokiteltavia epäiltyjä tekoja. Aktiivisessa tutkinnassa on kerrallaan kymmeniä rikosasioita ja uusia kirjataan, kun tietomassaa saadaan analysoitua.

Poliisin hallussa on tarkkaa tietoa osto- ja myyntitapahtumista. Poliisi tulee käyttämään esitutkinnassa kaikkia lain sallimia työkaluja. Silkkitiellä kauppaa tehneiden on mahdollista olla itsekin yhteydessä oman alueensa poliisilaitokseen ja selvittää oma-aloitteisesti tapahtunutta. Tämä helpottaisi ja nopeuttaisi tutkintaprosessia myös epäillyn kannalta.

Laajan huumausaine- ja muun laittoman kaupan paljastuminen ei ole tullut poliisille yllätyksenä. Tälläkin hetkellä Sisä-Suomen poliisin alueella tarjotaan myytäväksi vielä toiminnassa olevilla myyntialustoilla useita satoja huumausaineannoksia päivittäin.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>