Uutiset

Mikko Saarelan muistometsä Mastovuorelle

Mikko Saarelan muistometsä Mastovuorelle

Ylöjärven kaupunginhallitus hyväksyi Mikko Saarelan muistometsäalueen myynnin Luonnonperintösäätiölle kokouksessaan maanantaina. Kaupunki myy säätiölle hieman yli 14 hehtaaria metsää Mastosvuorelta Asuntilan pohjoispuolelta. Kauppahinta on 49 000 euroa. Kaupat on tarkoitus tehdä alkuvuodesta 2020.

Muistometsä rajoittuu Ylöjärven kaupungin omistamaan jo suojeltuun alueeseen. Luonnonperintösäätiö hakee muistometsälle pysyvän lakisääteisen rauhoituksen.

Mastosjärveen rajoittuva muistometsä sijaitsee muutaman kilometrin päässä Ylöjärven keskustasta. Alue on kallioista ja puustoltaan moni-ilmeistä. Osassa metsää kasvaa nuorta luonnontilaista männikköä, mutta notkelmissa on myös vanhempia kuusia, haapoja ja koivuja.

Yhteistyössä Saarelan lesken kanssa he käynnistivät Luonnonperintösäätiö sr:n kautta keräyksen, jonka tavoitteena on perustaa luonnonsuojelualue, joka kantaa nimeä Mikko Saarelan muistometsä. Säätiön keräys jatkuu vielä.

Mikko Saarela (16.1.1958-11.1.2019) oli ylöjärveläisen Eppu Normaali -yhtyeen alkuajan basisti ja biisintekijä. Saarela oli koulutukseltaan biologi ja hänet tunnettiin luonnonystävänä.

Metsästysvuokrasopimus alueella päättyy vuodenvaihteessa 2019-2020.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>