Uutiset

Korkein hallinto-oikeus ei muuttanut hallinto-oikeuden päätöstä Akaan kaupunginjohtajan erottamisesta

Korkein hallinto-oikeus ei muuttanut hallinto-oikeuden päätöstä Akaan kaupunginjohtajan erottamisesta

Korkein hallinto-oikeus piti ennallaan Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen, jonka mukaan Akaan kaupunginjohtajana työskennelleen Aki Viitasaaren irtisanominen sujui asianmukaisesti. Akaan kaupunginvaltuusto päätti erottaa Viitasaaren toukokuussa 2017.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Viitasaaren vaatimuksen suullisen käsittelyn toimittamisesta, sekä myös Viitasaaren valituksen. Aiempi hallinto-oikeuden päätös siis pysyy voimassa kokonaisuudessaan. Korkein hallinto-oikeus päätti myös hylätä Aki Viitasaaren sekä Akaan kaupungin vaatimukset oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.

Aki Viitasaari toimi Akaan kaupunginjohtajana noin yhdeksän vuotta. Viitasaari irtisanottiin luottamuspulan takia. Luottamuspulan syyt liittyivät kaupunginjohtajan viranhoitoon ja käytökseen.

Lain mukaan valtuuston harkintavalta on laaja kaupunginjohtajan irtisanomiseen liittyvässä asiassa. Irtisanomiseen pitää aina liittyä asiallinen ja riittävä syy, josta ilmoitetaan kaupunginjohtajalle.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>