Uutiset

Maksuton kuusikeräys alkaa tammikuussa - ethän tee tätä pakkausvirhettä

Maksuton kuusikeräys alkaa tammikuussa - ethän tee tätä pakkausvirhettä

Pirkanmaan Jätehuollon maksuton kuusikeräys alkaa tammikuussa. Pirkanmaan Jätehuolto noutaa joulukuuset maksutta niiltä kiinteistöiltä, joilla on biojätteen keräys. Kuusen voi laittaa biojäteastian vierelle itselle sopivana päivänä tammikuun aikana. Hyvä paikka kuuselle on esimerkiksi jätekatoksen pääty. Jätteenkuljettajat toivovat, ettei kuusia sullota jätekatoksen sisälle eikä jäteastioiden eteen haittaamaan tyhjennyksiä.

- Koska kuusi on biojätettä, sitä ei pidä pakata jätesäkkiin. Kerätyt kuuset käytetään kompostin seosaineena Tarastenjärven jätekeskuksen kompostointilaitoksella, kertoo ympäristökouluttaja Erkki Piippo.

Kiinteistöillä, joilla ei ole biojäteastiaa, kuusen oksat voi silputa kompostin seosaineeksi ja rungon polttaa tulipesässä. Kuusen voi myös laittaa sekajäteastian viereen, josta se viedään sekajäteastian tyhjennyksen yhteydessä lisäjätteen hinnalla. Sekajätteenä kerätyt kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan.

Tampereen Vuoreksessa putkikeräyksen alueella kuusille on erilliset keräyspaikat https://pjhoy.fi/joulun-ja-uudenvuoden-jatteiden-lajittelu/

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>