Uutiset

Liikenneturva: vuosi 2019 oli ennätysturvallinen

Liikenneturva: vuosi 2019 oli ennätysturvallinen

Liikenneturvan tekemän ennakkoarvion mukaan päättynyt vuosi oli tieliikenteessä ennätysturvallinen. Viimeisten tietojen mukaan liikenteessä kuolleiden määrä oli viime vuonna 15 ihmistä pienempi kuin vuoden 2018 lopussa. Erityisesti vuoden 2019 marras- ja joulukuussa liikenteessä näyttäisi tapahtuneen poikkeuksellisen vähän kuolemaan johtaneita onnettomuuksia. Sekä kuolleiden jalankulkijoiden että henkilöautossa menehtyneiden määrä laski sekä edellisvuoteen että vuosien 2015-2017 keskiarvoon verrattuna.

Vaikka kulunut vuosi lähestyykin ennätysturvallista, Suomi on edelleen selkeästi jäljessä tieliikenteen turvallisuustavoitteestaan. Tavoitteeksi on määritelty kuolleiden ja vakavasti loukkaantuneiden määrän puolittaminen vuoteen 2020 mennessä vuoden 2010 tasosta. Tällä hetkellä on lähestulkoon selvää, ettei tavoitteeseen päästä. Suomi on myös tuoreeltaan sitoutunut Euroopan unionin liikenneturvallisuuden nollas­kenaarioon (nolla liikennekuolemaa vuoteen 2050 mennessä) ja käynnistänyt valtakunnallisen liikenneturvallisuusstrategian laatimistyön.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>