Uutiset

Vakavin rikosnimike putosi pois kuulustelujen jälkeen Kangasalan koulu-uhan tutkinnassa

Vakavin rikosnimike putosi pois kuulustelujen jälkeen Kangasalan koulu-uhan tutkinnassa

Poliisi on muuttanut rikosnimikkeitä Kangasalla Tredun yksikössä eilen tapahtuneen uhkatilanteen tutkinnassa. Rikosnimikkeitä on tänään keskiviikkona suoritettujen kuulusteluiden pohjalta muutettu vastaamaan tapahtumien todellista kulkua. Poliisi tutkii nyt epäiltyä varkautta ja ampuma-aserikosta. Vielä eilen poliisi tutki tapausta myös törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna.

”Törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta säädetään Rikoslain 21:6a §:ssä. Kyseisen lainkohdan viimeinen momentti määrittelee ne tapaukset ja toimet, joiden täyttyessä kyseinen lainkohta ei tule sovellettavaksi. Jos vaara rikoksen toteuttamisesta on ollut muista kuin satunnaisista syistä vähäinen taikka jos henkilö on vapaaehtoisesti luopunut rikoksen valmistelusta, estänyt sen jatkumisen tai muuten poistanut oman toimintansa merkityksen rikoksen valmistelussa, 1 momenttia ei kuitenkaan sovelleta." Sisä-Suomen poliisi kommentoi tänään keskiviikkona julkaistussa tiedotteessaan.

Ellei pidätettyä vapauteta, on poliisin esitettävä häntä vangittavaksi viimeistään 10.1 klo 12.00 mennessä edellyttäen, että vangitsemisen yleiset ja erityiset edellytykset täyttyvät.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>