Uutiset

Vakavin rikosnimike putosi pois kuulustelujen jälkeen Kangasalan koulu-uhan tutkinnassa

today8.1.2020

share close

Poliisi on muuttanut rikosnimikkeitä Kangasalla Tredun yksikössä eilen tapahtuneen uhkatilanteen tutkinnassa. Rikosnimikkeitä on tänään keskiviikkona suoritettujen kuulusteluiden pohjalta muutettu vastaamaan tapahtumien todellista kulkua. Poliisi tutkii nyt epäiltyä varkautta ja ampuma-aserikosta. Vielä eilen poliisi tutki tapausta myös törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna.

”Törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta säädetään Rikoslain 21:6a §:ssä. Kyseisen lainkohdan viimeinen momentti määrittelee ne tapaukset ja toimet, joiden täyttyessä kyseinen lainkohta ei tule sovellettavaksi. Jos vaara rikoksen toteuttamisesta on ollut muista kuin satunnaisista syistä vähäinen taikka jos henkilö on vapaaehtoisesti luopunut rikoksen valmistelusta, estänyt sen jatkumisen tai muuten poistanut oman toimintansa merkityksen rikoksen valmistelussa, 1 momenttia ei kuitenkaan sovelleta.” Sisä-Suomen poliisi kommentoi tänään keskiviikkona julkaistussa tiedotteessaan.

Ellei pidätettyä vapauteta, on poliisin esitettävä häntä vangittavaksi viimeistään 10.1 klo 12.00 mennessä edellyttäen, että vangitsemisen yleiset ja erityiset edellytykset täyttyvät.

 

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%