Uutiset

Sakot liian pienestä vauhdista?

Sakot liian pienestä vauhdista?

1.6.2020 tulee voimaan uusi laki, joka tuo mukanaan myös uuden liikennemerkin.

Vähimmäisnopeusrajoitus. Tämä Suomessa uusi merkki, joka saattaa yllättää. Poliisilla on mahdollisuus antaa siis liian hitaasta alhaisesta nopeudesta 100euron liikennevirhemaksun.

Kuvan uudesta merkistä on näet että esim ylikomisario, twitter-poliisinakin tunnetun Dennis Pasterstainin julkaisusta täältä.

Julkaisussa Ylikomisario pohtii myös sitä että hän odottaa mielenkiinnolla missä tuota merkkiä tulla ensimmäisen kerran käyttämään.

Uusi liikennemerkki liittyy laajaan uudistukseen jossa tieliikennelaki uudistuu kokonaisuudessaan.

Uudistettu tieliikennelaki luo puitteet liikenteen sujuvuudelle ja turvallisuudelle myös tulevaisuudessa. Tieliikennelain uudistaminen sujuvoittaa säädöksiä ja on merkittävä norminpurkuhanke.

Uuden lain voimaantulon yhteydessä myös useita asetuksia kumoutuu. Näitä ovat mm. tieliikenneasetus ja ajoneuvojen käytöstä tiellä annettu asetus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa mm. liikennemerkeistä, tiemerkinnöistä, liikennevaloista, ajoneuvojen nopeuksista, mitoista ja massoista säädetään laissa, eikä enää asetuksissa.

Uudella tieliikennelailla vastataan myös kansainvälisten sopimusten ja EU:n lainsäädännön asettamiin vaatimuksiin.

Uusi liikennemerkki näyttää tältä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>