Uutiset

Taivaalla paljon hävittäjiä lähiviikkoina

Taivaalla paljon hävittäjiä lähiviikkoina

Tampereen seudulla nähdään taivaalla tavallista enemmän hävittäjiä lähiviikkojen aikana. Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohta isännöi helmikuun loppuun kestävää testaus- ja todentamistapahtumaa, jonka tarkoituksena on vertailla puolustusvoimille mahdollisesti hankittavien eri hävittäjien sopivuutta ja toimivuutta Suomen olosuhteissa. Ensimmäisenä testattavien Eurofightereiden testit alkavat tänään. Kaikkiaan testissä on viiden eri valmistajien hävittäjät. Viimeisenä vuorossa olevat Super Hornetit poistuvat Pirkkalasta helmikuun lopussa. Lopullinen sitova tarjouspyyntö on määrä lähettää myöhemmin tänä vuonna, ja valtioneuvosto tekee hankintapäätöksen ensi vuonna. Uusi kalusto on suunniteltu otettavaksi käyttöön vuosina 2025–30.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>