Uutiset

Taivaalla paljon hävittäjiä lähiviikkoina

today9.1.2020

share close

Tampereen seudulla nähdään taivaalla tavallista enemmän hävittäjiä lähiviikkojen aikana. Satakunnan lennoston Pirkkalan tukikohta isännöi helmikuun loppuun kestävää testaus- ja todentamistapahtumaa, jonka tarkoituksena on vertailla puolustusvoimille mahdollisesti hankittavien eri hävittäjien sopivuutta ja toimivuutta Suomen olosuhteissa. Ensimmäisenä testattavien Eurofightereiden testit alkavat tänään. Kaikkiaan testissä on viiden eri valmistajien hävittäjät. Viimeisenä vuorossa olevat Super Hornetit poistuvat Pirkkalasta helmikuun lopussa. Lopullinen sitova tarjouspyyntö on määrä lähettää myöhemmin tänä vuonna, ja valtioneuvosto tekee hankintapäätöksen ensi vuonna. Uusi kalusto on suunniteltu otettavaksi käyttöön vuosina 2025–30.

Kirjoittaja: Sampsa Simpanen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%