Pirkanmaa

POK: toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakosta kauppaneuvos

today15.1.2020

Background
share close
Vuoden 2007 helmikuusta lähtien Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtajana työskennellyt Timo Mäki-Ullakko on nyt kauppaneuvos. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Vuoden 2007 helmikuusta lähtien Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtajana työskennellyt Timo Mäki-Ullakko on nyt kauppaneuvos. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Tasavallan presidentti on myöntänyt Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtajalle Timo Mäki-Ullakolle kauppaneuvoksen arvonimen. Muita uusia pirkanmaalaisia neuvoksia ovat: kangasalalainen Eila Ruuskanen (sosiaalineuvos), sastamalainen Aulis Ylönen (talousneuvos) sekä hämeenkyröläinen Aarre Salmi (sotakamreeri).

Tuore kauppaneuvos Timo Mäki-Ullakko on johtanut Pirkanmaan Osuuskauppaa tämän vuoden helmikuussa 13 vuotta.

Mäki-Ullakko nousi toimitusjohtajaksi talon sisältä. Silloin hän työskenteli talousjohtajana ja toimitusjohtajan varamiehenä. Mäki-Ullakko seurasi toimitusjohtajana Ulla-Maija Tolosta.

Mäki-Ullakko tuli S-ryhmään vuonna 1988. Miehen uraan S-kaupassa on mahtunut projekti- ja laskentapäällikön pesti Keski-Pohjanmaan Osuuskaupassa ja työt Jollas Instituutin hallinto- ja koulutuspäällikkönä ja Osuuskauppa Hämeenmaan talousjohtajana.

Mäki-Ullakko on koulutukseltaan ekonomi. Hän opiskeli Vaasan korkeakoulussa.

Mäki-Ullakko tunnetaan kaupan ahkerana kehittäjänä ja uudistajana.

Mäki-Ullakko oli viime vuoden loppupuolella kolme kuukautta Pohjois-Amerikassa hankkiakseen eväitä suomalaisen ja etenkin pirkanmaalaisen kaupan eteenpäinviemiseen.

PIRMEDIAT (Pirkanmaan Lehtitalo) julkaisi tänään keskiviikkona 15. tammikuuta laajan haastattelun Mäki-Ullakosta. Jutun voitte lukea paperilehtien lisäksi Akaan Seudun, Lempäälän-Vesilahden Sanomien, Sydän-Hämeen Lehden ja Ylöjärven Uutisten verkkosivuilta osiosta Pirkanmaa.

MATTI PULKKINEN

Tasavallan presidentti on myöntänyt arvonimen 54 kansalaiselle

Tasavallan presidentin 19.12.2019 myöntämät arvonimet (54 kpl):

Kauppaneuvos: Mäki-Ullakko Timo Jaakko, toimitusjohtaja, kauppatieteiden maisteri, Tampere.

Teollisuusneuvos: Suutarinen Timo Juhani, toimitusjohtaja, rakennusinsinööri, Mäntyharju.

Valtiopäiväneuvos: Rajamäki Kari Juhani, ent. kansanedustaja ja ministeri, hallintotieteiden maisteri, Varkaus.

Rakennusneuvos: Kauppi Esa Veli, kaupungin tarkastusarkkitehti, arkkitehti, Oulu.

Maakuntaneuvos: Räsänen Antti Juhani, maanviljelijä, maanviljelysteknikko, Padasjoki.

Professori: Hirvonen Ritva, suunnittelupäällikkö, dosentti, tekniikan tohtori, Espoo, Järvinen Asko Ilari, ylilääkäri, dosentti, lääketieteen tohtori, Kirkkonummi, Kuusela Pentti Ilmari, osastonylilääkäri, dosentti, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsinki, Laine Matti Olavi, yliopettaja, yhteiskuntatieteiden maisteri, Mäntsälä, Lehtonen Tuomas Martti Samuel, pääsihteeri, filosofian tohtori, Helsinki ja Taari Kimmo Olavi, osastonylilääkäri, dosentti, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Espoo.

Sairaalaneuvos: Lindén Aki Alexander Felix, toimitusjohtaja, lääketieteen lisensiaatti, Turku.

Kulttuurineuvos: Aro Jorma Pentti Juhani, ent. toiminnanjohtaja, nuorisosihteeri, Seinäjoki, Linnovaara Antti Tapani, Suomen taideakatemian puheenjohtaja, taidemaalari, Porvoo ja Uuttu Antero Kalervo, ent. matkailuyrittäjä, Kolari.

Kunnallisneuvos: Ala-Mäenpää Veli-Pekka Matias, kaupunginjohtaja, kauppatieteiden maisteri, Alavus.

Lääkintöneuvos: Honkala Matti Kaarlo, ylilääkäri, lääketieteen lisensiaatti, Raahe, Rauhala Auvo Samuli, johtajaylilääkäri, dosentti, filosofian tohtori, Vaasa ja Rintala Raimo Jussi Hermanni, ent. johtava ylilääkäri, lääketieteen lisensiaatti, Seinäjoki.

Järjestöneuvos: Takkinen Ossi Kalervo, toiminnanjohtaja, oikeustieteen kandidaatti, Rovaniemi.

Kamarineuvos: Korhonen Anneli Maria, suhdetoimintapäällikkö, filosofian maisteri, Oulu ja Remes Matti Kalevi, ent. toimitusjohtaja, graafinen suunnittelija, kirjailija, Espoo.

Kiinteistöneuvos: Niinimäki Jarmo Kalevi, kiinteistöpäällikkö, insinööri, Hämeenlinna.

Korkeakouluneuvos: Kämäri Juha Kalevi, rehtori, toimitusjohtaja, maa- ja metsätaloustieteen tohtori, Rauma.

Kotiseutuneuvos: Siivo Jouko Uolevi, ent. maatalousasiantuntija, agrologi, Salo ja Toivonen Matti Vesa, matkailuyrittäjä, Kälviä.

Opetusneuvos: Heinonen Martti Pekka, ent. rehtori, kasvatustieteiden tohtori, Kiuruvesi, Kujala Hannele Marketta, sivistystoimenjohtaja, humanististen tieteiden kandidaatti, Kirkkonummi, Patana Helinä Marjatta, rehtori, filosofian kandidaatti, Saarijärvi ja Vierula Heikki Matias, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, humanististen tieteiden kandidaatti, Seinäjoki.

Pitäjänneuvos: Keski-Vinkka Seppo Ensio, maanviljelijä, Lappajärvi.

Sosiaalineuvos: Hytönen Riitta Annikki, ent. koulukuraattori, valtiotieteiden kandidaatti, Hamina, Kosonen Marja Liisa, perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja, sosionomi, Lappeenranta, Pesonen Liisa Maritta Inkeri, ent. perhepalvelujen johtaja, valtiotieteiden maisteri, Vantaa ja Ruuskanen Eila Inkeri, ent. toimitusjohtaja, terveystieteiden tohtori, Kangasala.

Talousneuvos: Huupponen Kari Juhani, toimitusjohtaja, oikeustieteen maisteri, Somero, Ketonen Lauri Kalervo, toimitusjohtaja, diplomi-insinööri, Kristiinankaupunki, Koivisto Kimmo Kalevi, maanviljelijä, maanviljelysteknikko, Salo, Latvus Arno Achates, toimitusjohtaja, kauppatieteiden maisteri, Helsinki, Paavonsalo Matti Olavi, talousjohtaja, kauppatieteiden maisteri, Kuopio, Ruuska Mikko Juhani, toimitusjohtaja, ylioppilasmerkonomi, Kauhava, Savolainen Sari Petra, yliopettaja, filosofian tohtori, Laukaa ja  Ylönen Aulis Antero, toimitusjohtaja, insinööri, Sastamala.

Yli-insinööri: Oksman Juhani Antero, ent. työmaapäällikkö, insinööri, Mikkeli ja Öhman Jukka Olavi, työmaapäällikkö, rakennusinsinööri, Helsinki.

Sotakamreeri: Salmi Aarre Joel Vilhelm, ent. palomestari, Hämeenkyrö ja Vilo Matti Juhani, ent. aluepäällikkö, teknikko, Lahti.

Lentokapteeni: Kallio Pasi Ensio, ent. liikennelentäjä, lennonopettaja, Pori.

Director cantus: Kajava Teuvo Vilhelm, ent. seurakuntamestari ja vt. kanttori, Posio, Karhumaa Kirsti Inkeri, lehtori, kauppatieteiden maisteri, Oulu ja Luoma Marja Tuulikki, ent. opettaja, kansakoulun opettaja, Karijoki.

Director musices: Aarnipuu Leena, ent. musiikinopettaja, kuoronjohtaja, Hämeenlinna, Berg Karl-Erik Severin, förra timmerman, mästerspelman, Korsholm ja Vähäsarja Liisa, ent. lehtori ja kanttori, diplomipianisti, Suomussalmi.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%