Uutiset

Teatterinjohtaja Otso Kautto: Pahat mutta särmikkäät ja moniulotteiset vallankäyttäjät pääroolissa TTT:n keväässä

Teatterinjohtaja Otso Kautto: Pahat mutta särmikkäät ja moniulotteiset vallankäyttäjät pääroolissa TTT:n keväässä

Otso kautto luonnehtii TTT:n kevättä "valtavaksi".[/caption]

Tampereen Työväen Teatterin kevätkauden ohjelmistossa "valta" on yksi määräävistä teemoista. Teatterinjohtaja Otso Kautto kertoo haastattelussamme TTT:n kevään esityksistä, joihin lukeutuu seitsemän ensi-iltaa ja kolme kantaesitystä.

Suurella näyttämöllä ensi-iltaan tulee 25.2. Jeppe Niilonpoika, jonka ohjaus ja sovitus on Akse Petterssonin, joka tunnetaan mm. sukupolvikokemukseksi nimetyn Kaspar Hauserin ohjaajana. Nimiroolissa vierailee tamperelaissyntyinen näyttelijä Joonas Heikkinen

David Mametin vuonna 2019 ensi-iltansa saanut, #metoo -aihetta käsittelevä Karvas pala (Bitter Wheat) tulee Eino Salmelaisen näyttämölle 21.1. Pohjoismaisen kantaesityksen ohjaa Milko Lehto. Näytelmän päärooliin sikailevana mediamoguli Barney Feinina tekee Aimo Räsänen.

Seela Sella on Hitler uutuusnäytelmässä Hitler ja Blondi, vastanäyttelijänään Verneri Lilja. Näytelmän käsikirjoitus ja ohjaus on Michael Baranin ja kantaesitys 19.2. TTT:ssä ja syksyllä 2020 Kansallisteatterissa.

Teatteri Takomossa syyskuussa ensi-iltansa saanut yhteistuotanto Ruusuruoska saa Tampereen ensi-iltansa 6.2. Kellaritatterissa. Esa Kirkkopellon ohjaus oli Takomossa arvostelumenestys.

Keväällä Suurella näyttämöllä nähdään kaksi musikaalia, jotka tuotetaan oppilaitosyhteistyönä. Rakastettu Dingo-nuorisomusikaali Nahkatakkinen tyttö esitetään viisi kertaa tammikuussa Tampereen Yhteiskoulun lukion 125-vuotisjuhlanäytäntönä. Toukokuussa näyttämön valtaa Tampereen Musiikkiluokkien 45-vuotisjuhlanäytäntö seikkailumusikaali Peter Pan.

TTT-Klubilla saa 13.3. kantaesityksensä Pop FictionJohanna TohninSami Hintsasen ja Juha Juntun esitys sukeltaa populaarikulttuurin ilmöihin, sen viihdyttävimpiin ja hauskimpiin pyörteisiin.

Kuuntele Otso Kauton haastattelu tästä:

 

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>