Uutiset

Hämeenlinnan museoihin pääsee sunnuntaina ilmaiseksi kaupungin syntymäpäivän kunniaksi

Hämeenlinnan museoihin pääsee sunnuntaina ilmaiseksi kaupungin syntymäpäivän kunniaksi

Hämeenlinnan omistamiin museoihin pääsee ilmaiseksi sunnuntaina 19.1.2020. Hämeenlinnan kaupunki täyttää tällöin 381 vuotta, ja ilmaispäivä on osa juhlapäivää.

Ovensa avaavat yleisölle Hämeenlinnan taidemuseo, Sibeliuksen syntymäkoti, Palanderin talo ja Museo Skogster.

Sibeliuksen syntymäkoti ja Palanderin talo ovat avoinna vierailijoille klo 12–16. Molempien museoiden tarjonnassa näkyy teemana 1800-luvun Hämeenlinna. Sibeliuksen syntymäkodissa on yleisöopastus klo 15.00. Palanderin talossa on kaupungin syntymäpäivänä tihennetysti opaskierroksia 15 minuutin välein.

Museo Skogster on avoinna klo 11–17. Esillä on nyt viimeistä päivää yliluonnollista kokemusta käsittelevä Henkimaailman juttuja -näyttely. Näyttelyn nuotiopiirissä käydään koko päivä läpi yleisön omia kummia kokemuksia. Hämeenlinnan syntymäpäivän hengessä kannattaa katsastaa myös Ooh, Hämeenlinna! -näyttely ja siellä pyörivä video kaupungin historiasta.

Hämeenlinnan Taidemuseo on myös avoinna klo 11–17. Kotimaan kasvot -näyttelyssä kuljetaan tunnetuimpien taiteilijoidemme matkassa 1800-luvun lopun suomalaiseen maisemaan. Toisena näyttelynä nähtävillä on Kalle Carlstedt, jossa perehdytään mestarillisen puupiirtäjän kiehtovaan grafiikkaan. Molempiin näyttelyihin on yleisöopastus klo 14.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>