Uutiset

Mikko Saarelan muistometsän kauppakirja allekirjoitettiin

Mikko Saarelan muistometsän kauppakirja allekirjoitettiin

Mikko Saarelan muistometsäalueen myynti Luonnonperintösäätiölle on toteutunut. Ylöjärven kaupunki ja säätiö allekirjoittivat kauppakirjan torstaina 23. tammikuuta. Ylöjärven kaupunki myi Luonnonperintösäätiölle 14,24 hehtaaria metsää Mastosvuorelta Asuntilan pohjoispuolelta. Kauppahinta oli 49 000 euroa. Luonnonperintösäätiö hakee muistometsälle pysyvän lakisääteisen rauhoituksen. Muistometsä rajoittuu Ylöjärven kaupungin omistamaan jo suojeltuun, noin 10 hehtaarin suuruiseen alueeseen. Mastosjärven tuntumassa oleva muistometsä sijaitsee muutaman kilometrin päässä Ylöjärven keskustasta. Alue on kallioista ja puustoltaan moni-ilmeistä. Osassa metsää kasvaa nuorta luonnontilaista männikköä, mutta notkelmissa on myös vanhempia kuusia, haapoja ja koivuja.

Mikko Saarela (16.1.1958-11.1.2019) oli ylöjärveläisen Eppu Normaali -yhtyeen alkuajan basisti ja biisintekijä; myös yhtyeen nimi oli Saarelan ehdotus. Saarela oli koulutukseltaan biologi ja hänet tunnettiin suurena luonnonystävänä. Ajatus muistometsästä syntyi Saarelan opiskeluaikaisten ystävien kesken. Yhteistyössä Saarelan lesken kanssa he käynnistivät Luonnonperintösäätiö sr:n kautta keräyksen, jonka tavoitteena on ollut perustaa luonnonsuojelualue, joka kantaa nimeä Mikko Saarelan muistometsä. Säätiön keräys jatkuu vielä jonkin aikaa, sillä tähänastinen keräyssumma ei kata koko kauppahintaa. Alkupääoma keräykseen saatiin keväällä 2019 pidetystä muistokonsertista, jossa esiintyi mm. Eppu Normaali.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>