Uutiset

Antti Reini syksyllä Tampereen Teatteriin – kaikkiaan ohjelmassa viisi ensi-iltaa sekä useita vierailuesityksiä

today4.2.2020

share close

Tampereen Teatterin syksy koostuu kantaesityksistä ja klassikoista. Tuleva ohjelmisto on heinäkuussa eläkkeelle jäävän teatterinjohtaja Reino Braggen viimeinen ohjelmistosuunnittelu. Syksyllä nähdään viisi ensi-iltaa sekä useita vierailuesityksiä. Keväällä 2021 luvassa on kaksi ensi-iltaa.

Syyskauden avaa 2. syyskuuta Frenckell-näyttämöllä Maia Häklin käsikirjoittama ja ohjaama Synninkantajat, joka perustuu Pauliina Rauhalan samannimiseen romaaniin. On 1970-luvun loppu pienessä suomalaisessa kylässä ja Aaronin lestadiolaisperheessä. Rooleissa nähdään Antti Tiensuu, Aliisa Pulkkinen, Esa Latva-Äijö, Eeva Hakulinen, Sara-Maria Heinonen ja Konsta Laakso.

Päänäyttömällä nähdään 9. syyskuuta Suomen kantaesitys Henry Lewisin, Jonathan Sayerin ja Henry Shieldsin käsikirjoittamasta hulvattomasta komediasta Peter Pan menee pieleen (Peter Pan Goes Wrong). Komedian suomennoksesta vastaa Mikko Koivusalo. Sen ohjaa Mika Eirtovaara, joka ohjasi myös Tampereen Teatteriin samojen tekijöiden edellisen hittikomedian Näytelmä joka menee pieleen. Rooleissa nähdään ohjaajan Matti Hakulinen, Mikko Nousiainen, Ville Majamaa, Ola Tuominen, Pia Piltz, Risto Korhonen, Mari Turunen, Arttu Ratinen, Osku Ärilä ja Elisa Piispanen.

Anna-Elina Lyytikäinen ohjaa päänäyttämölle Agatha Christien rikostarinan Eikä yksikään pelastunut (And Then There Were None), joka saa ensi-illan 15. lokakuuta päänäyttämöllä.  Näytelmää tähdittää kansainvälisestä elokuvaurastaan tunnettu Antti Reini, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa suomalaisessa laitosteatterissa. Muissa rooleissa ovat Risto Korhonen, Elina Rintala, Pia Piltz, Antti Tiensuu, Arttu Ratinen, Matti Hakulinen, Kirsimarja Järvinen, Jukka Leisti ja Ville Majamaa.

Kaikkien aikojen parhaimmaksi kehuttuun näytelmään ja avioliittodraamojen esikuvaan tarttuu ohjaaja Marika Vapaavuori. Edward Albeen moderni klassikko Kuka pelkää Virginia Woolfia? saa ensi-iltansa 21. lokakuuta Frenckell-näyttämöllä. Suomennoksesta vastaa Reita Lounatvuori ja rooleissa nähdään Ritva Jalonen, Esa Latva-Äijö, Linda Wiklund ja Kai Vaine.

Aliisa Pulkkinen asettuu näyttelijätär Ainailonan nahkoihin uudessa Joutsenlauluni-monologiesityksessä. Liisa Urpelaisen ja Lauri Siparin kirjoittama näytelmä saa kantaesityksen 28. lokakuuta Kulttuuriravintola Kivessä.

Frenckell-näyttämöllä vierailee Heidi Köngäksen käsikirjoittama ja ohjaama monologiesitys Sandra, joka antaa äänen naisille sisällissodan jaloissa. Lavalla nähdään Kaija Pakarinen ja musiikista vastaa sellisti Lea Pekkala. Näytelmä perustuu Köngäksen samannimiseen romaaniin, joka kertoo hänen isovanhempiensa vaiheista viime vuosisadan alussa.

Frenckell-näyttämöllä nähdään myös Seela Sellan elämän ympärille rakennettu teatteritapahtuma, Ihan Seelana. Esityksen ytimenä on haastattelu, jossa Seela ja Kari Paukkunen käyvät yhdessä läpi Seelan elämäntarinaa ja työtä. Katsojat kuulevat, miten tavallisesta Seela Virtasesta varttui rakastettu näyttelijä ja teatteritaiteen kunniatohtori Seela Sella.

Pirkko Saision ja Marja Packalénin käsikirjoittama ja esittämä Valehtelijan peruukki vierailee taas syyskaudella Tampereella, nyt päänäyttämöllä. Näyttelijäkonkarit näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ihmissuhteiden käännekohtia, ammatillisia kömmähdyksiä, itsehäpäisyn hetkiä, hurmioitumisen tiloja ja elämän pyhyyden kokemuksia.

Helsingin Kaupunginteatterin komediasuosikki Kiviä taskussa vierailee parin vuoden tauon jälkeen taas päänäyttämöllä. Martti Suosalon ja Mika Nuojuan esittämä komedia on noussut suomalaiseksi teatteri-ilmiöksi, sillä sitä on esitetty loppuunmyytynä ympäri Suomea jo vuodesta 2002.

Sokerina pohjalla Frenckell-näyttämöllä nähdään terveydenhuoltoa käsittelevän komediaesitysten sarjan kolmas osa: Saikkua, kiitos! Osa 3 jatkaa kaikille suomalaisille samaistuttavien aiheiden käsittelyä hervottoman sketsihuumorin keinoin. Lavalla nähdään tutut Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen.

Syyskaudella ohjelmistossa nähdään myös jatkavia näytelmiä. Saiturin joulu palaa päänäyttämön jouluohjelmistoon, nyt se nähdään jo yhdeksättä vuotta. Mari Turusen ja Kaisa Helan Häpeä! – nolo komedia jatkaa jo neljättä kauttaan Kulttuuriravintola Kivessä. Jännitysnäytelmä Piina jatkaa toista vuottaan Frenckellissä. Jukka Leistin toukokuussa ensi-iltansa saava Olavi Virta Ensemble Plays Georg Ots etc. jatkaa myös Kiven ohjelmistossa.

Keväällä 2021 Tampereen Teatterissa nähdään kaksi ensi-iltaa. Antti Mikkola ohjaa Mihail Bulgakovin klassikon Saatana saapuu Moskovaan. Anna-Elina Lyytikäinen ohjaa kantaesityksen italialaisviisikko Genovese, Bologna, Ravello, Costella ja Mamminin käsikirjoittamasta elokuvasta Salaisuuksien illallinen.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%