Uutiset

Tampereen tavara-aseman siirron valmistelutyöt käynnistyvät

today10.2.2020

share close

Tampereen tavara-aseman siirtoa valmistelevia töitä aloitellaan helmikuun puolivälissä Ensin rakennuksesta poistetaan haitta-aineet kuten asbesti sekä tehdään siirtoa valmistelevia purkutöitä, jotta tukirakenteet tavara-aseman nostamiseksi ja siirtämiseksi voidaan tehdä.

Asbesti- ja purkutyöt kestävät noin kolme kuukautta. Maaliskuussa aletaan lisäksi rakentaa tavara-aseman ulkoseinien alapuolelle uusia kantavia sokkelipalkkeja, jotka tukevat ulkoseiniä siirron aikana. Sokkelipalkki jää kantamaan rakennuksen ulkoseiniä myös uudella paikalla.

Siirron turvallisuuden ja rakenteiden huonon kunnon takia rakennuksen katto ja sisäpuolisia rakenteita joudutaan purkamaan. Rakennuksen katto rakennetaan myöhemmin uudella paikalla kunnioittaen vanhaa rakennuksen ulkoasua ja rakennusmenetelmiä.

Tavara-aseman töiden ja siirron takia on jo tammikuun lopulla avattu kiertotie Murtokadun kautta Ratapihankadulle. Pyöräilyn ja jalankulun kiertotie Tammelankadulta Vellamonkadulle kulkee puistokäytävää pitkin kerrostalojen välissä Murtokadun itäpuolella. Rongankadun alikululta kävelijät ja pyöräilijät on ohjattu hieman pohjoisemmaksi uudelle korotetulle suojatielle.

Vanha tavara-asema sijaitsee Tampereen keskustassa Ratapihankadun varrella lähellä junarataa. Kivirakenteisen tavara-aseman siirto on ainutkertainen urakka Suomessa. Siirrossa tavara-asema nostetaan paikaltaan noin 1,4 metrin verran ja siirretään sitä varten tehtyä siirtorataa pitkin vanhan seurantalo Morkun paikalle. Tavara-asema päästään siirtämään kun Morkun rakennussuojelua koskeva valitusasia on ratkaistu ja Morkku voidaan purkaa. Tavara-asema siirretään 28 metriä Tammelan suuntaan ja sen jälkeen 2,5 metriä etelään päin (Itsenäisyydenkadun suuntaan).

Tavara-aseman siirron toteuttaa Kreate Oy.

Kirjoittaja: Valtteri Makkonen

Rate it

Post comments (0)

Comments are closed.


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%