Uutiset

Kaksi pirkanmaalaista aikuista on sairastunut tuhkarokkoon – jopa 100 ihmisen on arvioitu altistuneen tartunnalle

Kaksi pirkanmaalaista aikuista on sairastunut tuhkarokkoon – jopa 100 ihmisen on arvioitu altistuneen tartunnalle

Kaksi pirkanmaalaista on sairastunut tuhkarokkoon kaukomatkan jälkeen. Sairastuneet ovat rokottamattomia nuoria aikuisia, jotka ovat matkustaneet samassa seurueessa tammikuussa.

Sairastuneet ovat joutuneet sairaalahoitoon voimakkaiden oireiden takia. Koska rokottamattomien henkilöiden tuhkarokko on erittäin tarttuva, taudille altistuneet on kartoitettu ja heihin ollaan yhteydessä.

– Olemme tehneet tiistain jälkeen kattavan selvityksen sairastuneiden liikkeistä Pirkanmaalla. He ovat olleet niin sairaita, että ovat liikkuneet hyvin vähän. Mutta koska kyseessä on hyvin tarttuva tauti, nekin vähäiset liikkeet ovat aiheuttaneet toimenpiteitä, kertoo infektiosairauksien apulaisylilääkäri Reetta Huttunen Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä.

– Paikoissa, joissa he ovat olleet on noin satakunta altistunutta, joihin on oltu yhteydessä tiistain ja keskiviikon aikana. Heiltä on tarkistettu rokotesuoja ja osa on rokotettukin nyt.

Sairastuneet henkilöt ovat nyt erityksissä Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Huttusen mukaan heidän oireensa ovat niin voimakkaat, että he tarvitsevat sairaalahoitoa senkin vuoksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>